Title Image

Διάκριση για το Χαλάνδρι στα ευρωπαϊκά βραβεία Καινοτομίας στην Πολιτική

vraveia_monada_apotropis

Διάκριση για το Χαλάνδρι στα ευρωπαϊκά βραβεία Καινοτομίας στην Πολιτική


Στους 10 φιναλίστ της κατηγορίας «Προστασία του Κλίματος» η Μονάδα Αποτροπής Απωλειών Τροφίμων

 

Μια ακόμα σημαντική διάκριση, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επιφύλαξε για το Δήμο Χαλανδρίου η διοργάνωση των βραβείων Καινοτομίας στην Πολιτική. Η Μονάδα Αποτροπής Απωλειών Τροφίμων και Δημιουργίας Τροφικών Αποβλήτων του Δήμου (Food Loss and Waste Prevention Unit), για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων, προκρίθηκε στους 10 φιναλίστ, στην κατηγορία «Προστασία του Κλίματος – Climate Protection» και θα διεκδικήσει ένα βραβείο στην εκδήλωση της απονομής, που θα γίνει, στις 2 Μαΐου, στο Ναυτικό Μουσείο της Βαρκελώνης, στην Καταλονία.

Τα Βραβεία Καινοτομίας στην Πολιτική απονέμονται, από το 2017, ετησίως για να τιμήσουν το θαρραλέο και δημιουργικό πολιτικό έργο σε όλη την Ευρώπη, αναγνωρίζοντας πρωτοποριακές πολιτικές πρωτοβουλίες που επηρεάζουν σημαντικά τις ζωές των ανθρώπων και ενισχύουν τη Δημοκρατία.

Οι φιναλίστ αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων ιδεών που κάνουν πραγματική διαφορά στις κοινότητές τους. Προέρχονται από όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, από τοπικό έως εθνικό και εκτείνονται σε πολλές και διαφορετικές κατηγορίες.

Υποβλήθηκαν συνολικά 334 πολιτικά έργα από 26 χώρες, εκ των οποίων 314 έργα αξιολογήθηκαν ως επιλέξιμα και παρουσιάστηκαν στην κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από 1086 ευρωπαίους πολίτες.

 

Σίμος Ρούσσος, δήμαρχος Χαλανδρίου:
«Η πολιτική μας στη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων αναγνωρίζεται»

«Η πολιτική διαχείρισης των οικιακών απορριμμάτων στο Χαλάνδρι περιλαμβάνει αφενός τη διαλογή στην πηγή και την ορθή απόρριψη στον καφέ κάδο, αλλά και την αποτροπή της δημιουργίας τους. Και όπως φαίνεται από τις διακρίσεις που έχουν εξασφαλίσει τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος, η πολιτική αυτή αναγνωρίζεται πλέον ευρέως. Η Μονάδα Αποτροπής Απωλειών Τροφίμων και Δημιουργίας Τροφικών Αποβλήτων, που συστάθηκε το 2022 στο πλαίσιο των τριών ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων  προγραμμάτων FoodRus, ToNoWaste και Food Connections, παράγει εξαιρετικά πολύτιμη γνώση για τη βελτιστοποίηση της στρατηγικής του Δήμου στη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καθηγητή Γεράσιμο Λυμπεράτο που ως υπεύθυνος των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, έχει συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία μιας άλλης στρατηγικής για τα βιοαπόβλητα», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος

Μάθετε περισσότερα για όλους τους φιναλίστ ΕΔΩ.