Σειρά εκδηλώσεων για την Ημέρα της Γυναίκας, από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Χαλανδρίου

depis 8 martiou afisa

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Χαλανδρίου, σε συνεργασία με τη δ/νση Πολιτισμού του Δήμου, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα:

Τετάρτη 6 Μαρτίου

Παρουσίαση του βιβλίου της Αρετής Γεωργοσοπούλου με τίτλο «Ευτυχώς που τα ξεπλένει η θάλασσα» και θέμα τις σχέσεις των δύο φύλων και την ενδυνάμωση της γυναίκας.

Σολωμού 10, ώρα 18.00. Είσοδος ελεύθερη.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Ελένη Τσερεζόλε, η δημοσιογράφος, κοινωνιολόγος και μέλος της ΔΕΠΙΣ, Ευγενία Κατούφα, και η συγγραφέας.

Παρασκευή 8 Μαρτίου

Θεατρική παράσταση με το έργο «success story μιας λούζερ» από την ομάδα «Μπουφόνοι». Πρόκειται για μια σπονδυλωτή παράσταση, όπου επίκεντρο είναι η γυναίκα αλλά όχι μόνη. Οι άνδρες, είτε μαζί είτε χώρια, βρίσκονται εκεί στο ίδιο ταξίδι, άλλοτε με γέλιο κι άλλοτε με κλάμα, σε μια διαδρομή προς τη γνώση.

Κέντρο Νεότητας (Αντιγόνης & Δαναΐδων), ώρα 20.00.
Είσοδος ελεύθερη.
Διάρκεια Παράστασης: 100’ με το διάλειμμα.

Συντελεστές

Συγγραφείς: Αντιγόνη Πόμμερ, Βίλη Σωτηροπούλου
Σκηνοθεσία, Δραματουργική επεξεργασία: Βίλη Σωτηροπούλου
Ηθοποιοί:  Xαρά Κονταξάκη, Άννα Μακρή, Βιργινία Μιχαήλ, Βίλη Σωτηροπούλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Xαρά Κονταξάκη
Μουσική: Χρήστος Θηβαίος (πρωτότυπη μουσική γυναίκας Looser)
Eπιλογή ήχων: Δημήτρης Λαλούμης
Οργάνωση Παραγωγής: Θεατρική ομάδα «Μπουφόνοι»
Graphic designers σκηνικού: Ιωάννα Παππά, Μαριάνθη Παπαδοπούλου
Φωτογραφίες : Fotoreport Τόλης Παπαδάκης

 

 

Σάββατο 9 Μαρτίου

Σεμινάρια Αυτοάμυνας (λεκτικής και σωματικής)
Το σεμινάριο διεξάγεται δωρεάν από τη γυναικεία ομάδα αυτοάμυνας της Άντας Τσαρέα, στην αίθουσα  χοροδιδασκαλείου του Δήμου Χαλανδρίου (Αριστοτέλους 42), από 10.30 έως 15.00.

Οι ενδιαφερόμενες να συμμετάσχουν καλούνται να στείλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση depishalandriou@gmail.com

Πρώτα θα γίνει η επίδειξη πρακτικής αυτοάμυνας (10.30 – 12.30). Μετά το μισάωρο διάλειμμα, θα ακολουθήσει το σεμινάριο λεκτικής αυτοάμυνας (13.00 – 15.00), μέσω της οποίας μαθαίνουμε τα όρια μας, τι σημαίνει συναίνεση και πώς ανταποκρινόμαστε στη βία χωρίς βία.

Όσες παρακολουθήσουν πρέπει να φοράνε άνετα ρούχα και, αν είναι δυνατόν κάλτσες αντιολισθητικές, να έχουν μαζί τους ένα μαξιλάρι, ένα τετράδιο, στυλό και περιοδικά που διαβάζουν (τα οποία θα κοπούν για να δημιουργηθεί κολλάζ).

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
Xalandri Bravo 2026_1200 athlites_18

Το «Χαλάνδρι Bravo 2026» ένωσε περισσότερους από 1.200 αθλητές και αθλήτριες σε μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού

Περισσότεροι από 1.200 αθλητές και αθλήτριες, εκατοντάδες παιδιά, γονείς και φίλοι του αθλητισμού συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή αθλητισμού «Χαλάνδρι Bravo

Περισσότερα
anakoinosi_dimos

Ανακοίνωση για την Πράξη Εφαρμογής στην περιοχή «Ζώνη Δ. Πλακεντίας – Πεύκο Πολίτη» – Τελευταία προθεσμία για υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου ανακοινώνει ότι μετά την έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης στην περιοχή «Ζώνη Δ. Πλακεντίας – Πεύκο Πολίτη» του

Περισσότερα
Ιούνιος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930