Title Image

Με το 1ο Μαθητικό Καρναβάλι, το εντυπωσιακό «τέρας»,  γλέντι και παιχνίδια οι Απόκριες στο Χαλάνδρι

Με το 1ο Μαθητικό Καρναβάλι, το εντυπωσιακό «τέρας»,  γλέντι και παιχνίδια οι Απόκριες στο Χαλάνδρι

Aποκριάτικο κέφι και ζωντάνια «πλημμύρισε» το Χαλάνδρι, το σαββατοκύριακο 9 & 10 Μαρτίου. Μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και διασκέδασαν στην καρναβαλική πομπή «Ταράματα» με πρωταγωνιστή το πολύχρωμο  και εντυπωσιακό «τέρας», το αποκριάτικο γλέντι στην κεντρική πλατεία, αλλά και το 1ο Μαθητικό Καρναβάλι, που δημιούργησε γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη.

Εντυπωσίασε η πρωτότυπη καρναβαλική πορεία «Ταράματα», με πρωταγωνιστή το «τέρας» -σύλληψη και δημιουργία του καλλιτέχνη Πάνου Σκλαβενίτη- ένα γιγάντιο ομοίωμα ζώου που κινήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου, από το κτήριο Νόμπελ στην κεντρική πλατεία, μέσω της Ρεματιάς, ξεσηκώνοντας την πόλη με τους εξωφρενικούς χορούς του, συνοδεία των πνευστών και κρουστών της μπάντας «Αγία Φανφάρα».

Ακολούθησε ξέφρενο αποκριάτικο γλέντι με μουσική και τραγούδια από την Λευκοθέα Φιλιππίδη και μεγάλη ορχήστρα, μαζί με κεράσματα και κρασί. Η γιορτή άνοιξε με τα δρώμενα που παρουσίασαν το Ίδρυμα Ζήση, οι σύλλογοι Ηπειρωτών, Αρκάδων, Μικρασιατών, ο λαογραφικός μουσικοχορευτικός όμιλος «Τεγεάτες» και το Λύκειο Ελληνίδων Τ.Π. Χαλανδρίου.

Πολύ μεγάλη συμμετοχή στο 1ο Μαθητικό Καρναβάλι Χαλανδρίου

Κέφι, χαμόγελα και πολύχρωμοι μικροί μασκαράδες γέμισαν την πόλη και την Κυριακή 10 Μαρτίου, με εκατοντάδες μαθητές να συμμετέχουν στο 1ο Μαθητικό Καρναβάλι που διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου, σε συνεργασία με το Δήμο.

Υπό τους αποκριάτικους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, το «τέρας» τέθηκε και πάλι επικεφαλής της πορείας που κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου ακολούθησε γιορτή με πολύ μουσική, χορό και παιχνίδια.

Δράσεις μέχρι 18 Μαρτίου

Το Χαλάνδρι μπήκε σε αποκριάτικους ρυθμούς από την Παρασκευή 8 Μαρτίου, με τους μικρούς μας φίλους να απολαμβάνουν το φουσκωτό τραμπολίνο-τσουλήθρα, το face painting, τις μπαλονοκατασκευές, τα ομαδικά παιχνίδια και τη διασκέδαση απο ανιματέρ στην κεντρική πλατεία.

Το πρόγραμμα των παιδικών δράσεων στην πλατεία, συνεχίζεται ως εξής:

  • Ανιματέρ, ομαδικά παιχνίδια, face painting, μπαλονοκατασκευές.

Δευτέρα 11/3 έως Πέμπτη 14/3                        17.00 έως 19.00

Παρασκευή 15/3                                             15:00 έως 18:00

Σάββατο 16/3 έως Καθαρά Δευτέρα 18/3           11:00 έως 13:00

  • Φουσκωτό κάστρο (τραμπολίνο-τσουλήθρα)

Παρασκευή 15/3 και Σάββατο 16/3:                  15.30 έως 20.30

Κυριακή 17/3 και Καθαρά Δευτέρα 18/3:           11.30 έως 16.30