Title Image

«Ζώα Συντροφιάς» – Η νέα νομοθεσία και ο σχεδιασμός του Δήμου για τη φροντίδα τους

zoa_syntrofias2

«Ζώα Συντροφιάς» – Η νέα νομοθεσία και ο σχεδιασμός του Δήμου για τη φροντίδα τους

Μια σειρά από κρίσιμα θέματα παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της ημερίδας «Ζώα Συντροφιάς» που υλοποίησε ο Δήμος Χαλανδρίου, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024.

Παρουσιάστηκε o νέος νόμος 4830/21 από την προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Αγγελική Χατζηγεωργίου, ενώ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Περιβάλλοντος Χάρης Μαυρουδής αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος για τα ζώα συντροφιάς αλλά και τον προγραμματισμό για το μέλλον.

Στα οφέλη της υιοθεσίας και της συμβίωσης με ζώα συντροφιάς αναφέρθηκε η ψυχολόγος του Δήμου Κασσιανή Τρικαλιώτη, ενώ ο κτηνίατρος και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαβράς μίλησε για τα οφέλη των στειρώσεων στα αδέσποτα.

Στην ημερίδα μίλησαν επίσης η πρόεδρος της φιλοζωικής «Φίλοι Ζώων Χαλανδρίου» Έπη Λέρτα -αναφέρθηκε στη νέα νομοθεσία αλλά και στην κοινή προσπάθεια που γίνεται με το Δήμο για την προστασία των αδεσπότων- ο εκπαιδευτής Δημήτρης Γραμματικάκης -ανέδειξε την αναγκαιότητα της κοινωνικοποίησης, εκπαίδευσης των σκύλων- αλλά και ο υπαστυνόμος Δημήτρης Γεώργας, υποδιοικητής του Α.Τ. Χαλανδρίου.

Την ημερίδα έκλεισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η σημερινή διοίκηση, ξεκινώντας από το 2014, έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και έχει ακολουθήσει μια σταθερή πολιτική προστασίας τους, επενδύοντας χιλιάδες ευρώ στην περισυλλογή, την περίθαλψη, τη στείρωση και την τροφή τους. «Σε συνεργασία με τη φιλοζωική Χαλανδρίου γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια προστασίας των αδεσπότων της πόλης μας, η οποία και θα συνεχιστεί», είπε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Ευθυμίου, Έλενα Χριστούλη και Δημήτρης Βασιλόπουλος, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» Κρίστη Αγαπητού και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιμή Γκασούκα, Χρυσαυγή Αλούπη, Χρήστος Κιάκος και Νίκη Παπαγιαννάκη.