Title Image

Σχέδιο προστασίας και ανάδειξης της Ρεματιάς από τον Δήμο Χαλανδρίου – Τι προβλέπει

Sxedio_Prostasia_anadeixi_Rematia

Σχέδιο προστασίας και ανάδειξης της Ρεματιάς από τον Δήμο Χαλανδρίου – Τι προβλέπει

Εγκρίθηκε από την αρμόδια διεύθυνση Δασών, η διαχειριστική μελέτη του Δήμου Χαλανδρίου για την περιβαλλοντική προστασία και ανάδειξη της Ρεματιάς.

Στόχος της μελέτης είναι η ενίσχυση της προστασίας του σπάνιου οικοσυστήματος και του τοπίου, τόσο απο τις πιέσεις οικοδόμησης όσο και τη φυσιολογική γήρανση του φυτικού κεφαλαίου και τις φυσικές καταστροφές, πάντα στο πλαίσιο των όσων προβλέπει το ΠΔ  659 Δ/1995 για την προστασία της Ρεματιάς.

Με τη διαχειριστική μελέτη επιχειρείται, με επιστημονικό τρόπο, η αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης (από το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τις απαραίτητες ήπιες παρεμβάσεις μέχρι την απόλυτη καταγραφή του φυτικού κεφαλαίου).

Παράλληλα, προτείνονται, με ορίζοντα δεκαετίας, συγκεκριμένες δράσεις που θα συμβάλλουν στην ανανέωση και διαχείριση του πρασίνου καθώς και ήπιες παρεμβάσεις που θα εξασφαλίσουν  την ασφαλή πρόσβαση, ενημέρωση και παραμονή στο χώρο των καθημερινών επισκεπτών.

Σίμος Ρούσσος, δήμαρχος Χαλανδρίου: «O Δήμος Χαλανδρίου διαθέτει τώρα ένα επιστημονικό εργαλείο που θα συμβάλει στην  περαιτέρω προστασία και ανάδειξη αυτού του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου που διαθέτει η πόλη μας. Η έγκριση της μελέτης απο την αρμόδια υπηρεσία, μετά από εξονυχιστικό έλεγχο που κράτησε  χρόνια, τονίζει  την επιστημονική επάρκεια, πληρότητα και συνιστά πολυεπίπεδη αναγνώριση της δουλειάς των υπηρεσιών του δήμου. Ευχαριστούμε τα στελέχη των υπηρεσιών, τους συνεργάτες και ειδικά τα στελέχη του δασαρχείου  για τη συνεργασία. Η σταδιακή υλοποίηση των όσων προτείνει η μελέτη, θα έχει πολλαπλές ωφέλειες για το περιβάλλον και θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Χαλανδρίου».