Title Image

Λήξη 2ου Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης Δήμου Χαλανδρίου

Λήξη 2ου Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης Δήμου Χαλανδρίου





 

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 2ου ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


 



Το Σάββατο 9 Ιουνίου, έγινε στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» η γιορτή για τη λήξη του 2ου Μαραθωνίου Παιδικής Ανάγνωσης παρουσία του Δημάρχου Χαλανδρίου κ. Γρηγόρη Επαμ. Ζαφειρόπουλου.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Χαλανδρίου, το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, η Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» και τα βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης» διοργάνωσαν το Μαραθώνιο Παιδικής Ανάγνωσης, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στόχο έχει την προώθηση της αναγνωσιμότητας στο δήμο μας. Φέτος πήραν μέρος όλα τα δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου με 800 συμμετοχές μαθητών όλων των τάξεων του δημοτικού, που διασκέδασαν διαβάζοντας στο σπίτι ή στο σχολείο τους προτεινόμενα βιβλία από τη βιβλιοθήκη .
Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν  ο  Πρόεδρος  του Αετοπούλειου
κ. Κανατσούλης και μέλη του Δ.Σ., ο Διευθυντής του Αετοπούλειου κ. Καραγιώργος, ο κ. Βασιλόπουλος (βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης»), διευθυντές και δάσκαλοι των δημοτικών σχολείων, συγγραφείς, γονείς και πολλοί μικροί αναγνώστες.


Μετά το καλωσόρισμα από την Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης του Αετοπούλειου κα Αθανασοπούλου, το λόγο πήραν ο Δήμαρχος κος Ζαφειρόπουλος και η Διευθύντρια του 9ου Δημοτικού  κα Νικολαΐδου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα οφέλη της ανάγνωσης και στη δημιουργική σχέση των μαθητών με το βιβλίο και τη λογοτεχνία μέσα από το πρόγραμμα του Μαραθωνίου Παιδικής Ανάγνωσης.



 


Οι μαθητές της Α’ δημοτικού έδωσαν τη δική τους  πινελιά  για το αγαπημένο τους βιβλίο και μας παρουσίασαν τις ζωγραφιές τους την ημέρα της εκδήλωσης.


 


Όλοι παρέλαβαν έπαινο συμμετοχής και δώρα (προσφορά των βιβλιοπωλείων «Ευριπίδης») ενώ οι νικητές μετά από κλήρωση κέρδισαν τα μεγάλα δώρα που προσέφεραν οι εκδόσεις Κέδρος, Μεταίχμιο, Μίνωας, Πατάκης και Σύγχρονοι Ορίζοντες.
Ο Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης είναι πλέον ένας δυναμικός ετήσιος θεσμός στο Χαλάνδρι. Ο 3ος Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με πολύ περισσότερες συμμετοχές και δραστηριότητες στα σχολεία.
 
Τα ονόματα των νικητών του 2ου Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης του Δήμου Χαλανδρίου έχουν ως εξής:
 
ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΩΡΟ ΤΑΞΗ
ΤΣΟΥΛΚΑΣ, Νικόλαος 15ο Walkman B
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Θεόδωρος 15ο Ποδήλατο Β
ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΑΖΗΣ, Χαράλαμπος 1ο Εγκυκλοπαίδεια Β
ΝΙΓΚΡΟ, Παναγιώτα 13ο Εγκυκλοπαίδεια Γ
ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, Μάνθα 14ο Walkman Γ
ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΥ, Εύα 15ο Ποδήλατο Γ
ΛΟΓΟΘΕΤΗ, Ελένη 14ο Εγκυκλοπαίδεια Δ
ΦΛΕΓΚΑΣ, Κων/νος 9ο Ποδήλατο Δ
ΜΑΓΟΥΛΑ, Ολίνα 9ο Walkman Δ
ΤΟΣΚΟΥ, Βασιλική 1ο Walkman Ε
ΝΤΟΥΡΑ, Αιμιλία 5ο Ποδήλατο Ε
ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ, Καλλιόπη 9ο Εγκυκλοπαίδεια Ε
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, Λυδία 6ο Εγκυκλοπαίδεια ΣΤ
ΜΠΑΣΜΠΑΝΑ, Δήμητρα 6ο Walkman ΣΤ
ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, Σοφία 7ο Ποδήλατο ΣΤ