Title Image

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή & Έναρξη 4ου Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή & Έναρξη 4ου Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης





 

 Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος»
Παλαιολόγου, Αβέρωφ και Σόλωνος, 152 32 Χαλάνδρι
τηλ. και φαξ 210 6801654 email
mvaslib@otenet.gr




ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ  4ου ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ



Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008 έγινε η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για την έναρξη του 4ου Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης  στην «Παιδική Βιβλιοθήκη Μίμης Βασιλόπουλος».


Η βιβλιοθήκη του  Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου με την  Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» και τα Βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης», με τη συνδρομή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλανδρίου και της Ένωσης Γονέων και Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου, διοργανώνουν για τέταρτη συνεχή  χρονιά το Μαραθώνιο Παιδικής Ανάγνωσης Δήμου Χαλανδρίου.


Στον 4ο Μαραθώνιο παίρνουν μέρος τα 15 δημοτικά σχολεία του Δήμου, καθώς και σχολεία και μαθητές από άλλες περιοχές της Αθήνας.


Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κα Τζίνα Πούλου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κος Σωτήρης Παρασκευόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Γιώργος Κουράσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αετοπούλειου κος Θανάσης Κανατσούλης, ο Διευθυντής του Αετοπούλειου κος Δημήτρης Καραγιώργος,   η κα Κων/να Αποσκίτη- Παπαναστασίου μέλος στο Δ.Σ. του Αετοπούλειου, ο κος Θοδωρής Βασιλόπουλος από τα βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης», διευθυντές και δάσκαλοι των δημοτικών σχολείων, γονείς και πολλοί μικροί   
φίλοι και μέλη της παιδικής βιβλιοθήκης.


Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ξεκίνησε με τα παιδιά να στολίζουν με τις δικές τους ευχές το Δέντρο της Αγάπης και της Γνώσης στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος», και συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου, ο οποίος αναφέρθηκε  στις αληθινές αξίες που πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας και  στην προσπάθεια που κάνουν οι δύο βιβλιοθήκες ώστε να αγαπήσουν τα παιδιά το καλό βιβλίο, αυτό που θα τους προσφέρει εκτός από διασκέδαση και γνώση, στήριγμα στην πορεία της ζωής τους.


Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στην ανακάλυψη του κρυμμένου θησαυρού ακούγοντας στο πατάρι της παιδικής βιβλιοθήκης το χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Τα κάλαντα και ο κρυμμένος θησαυρός των Χριστουγέννων» , από την συγγραφέα Νικολέττα Σκάλκου- Διαμαντίδη (εκδόσεις Ακρίτας).