Title Image

Έναρξη 5ου Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης

Έναρξη 5ου Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης







 

ΕΝΑΡΞΗ 5ου ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ


ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ



Παλαιολόγου, Αβέρωφ και Σόλωνος
152 32 Χαλάνδρι
τηλ. και φαξ 210 6801654
email
mvaslib@otenet.gr


Για 5η χρονιά συνεχίζεται ο Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης Δήμου Χαλανδρίου στα δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου και των γύρω δήμων.


5 χρόνια δημιουργικής ανάγνωσης των παιδιών μέσα από το πρόγραμμα του  Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης, που είναι  ένα  επιτυχημένο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τη μορφή βιβλιοδιαγωνισμού. Διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου, την Παιδική βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» και τα βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης», με τη σημαντική βοήθεια των εκπαιδευτικών των σχολείων και έχει καθιερωθεί σαν ετήσιος θεσμός στο δήμο Χαλανδρίου.


Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της σχέσης των παιδιών με την ανάγνωση μέσα από τη γνωριμία τους με τα έργα της κλασικής και της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας καθώς και η επαφή με την παιδική βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» για δανεισμό, χρήση του πληροφοριακού της τμήματος και γνωριμία με τις υπηρεσίες της.


Ο 5ος Μαραθώνιος ξεκινά τον Νοέμβριο 2009 και λήγει τον Ιούνιο  2010.


Οι μαθητές  καλούνται να διαβάσουν προτεινόμενα βιβλία και στη συνέχεια βραβεύονται για τη συμμετοχή τους. Οι προτάσεις των βιβλίων για διάβασμα γίνονται από τις βιβλιοθηκονόμους των δύο βιβλιοθηκών και προσπαθούν να καλύπτουν τα ενδιαφέροντα των παιδιών μέσα από την ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία.


Η γιορτή για την έναρξη του 5ου Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης Δήμου Χαλανδρίου θα γίνει το
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009, στις 12:00 το μεσημέρι
στην Παιδική βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος»
Σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα  και σε γιορτινή διάθεση θα ταξιδέψουμε με μουσική, κίνηση και χρώματα στον κόσμο του παραμυθιού
«Τα πουλιά τραγουδούν τα κάλαντα όλο το χρόνο» της Μάρως Λοΐζου και του Γιώργου Σίσκου από τις εκδόσεις Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.
Συντελεστές της δράσης: Κάτια Τρομπούκη, χοροθεραπεύτρια
Παν/της Καραγιάννης, μουσικός
Ιωάννα Κρητικού, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού
Διατσέντα Παρίση, εικονογράφος