Title Image

O Θάνος Μικρούτσικος στη Ρεματιά, σε μια συναυλία σταθμό

O Θάνος Μικρούτσικος στη Ρεματιά, σε μια συναυλία σταθμό

Ποίηση και Μουσική στη Ρεματιά:

O Θάνος Μικρούτσικος σε μια συναυλία σταθμό

«Η ποίηση και το τραγούδι μας βοηθάει

να συνεχίσουμε με δύναμη στους δύσκολους καιρούς… »

                                                                                                                                Θάνος Μικρούτσικος

Μια μοναδική συναυλία με τρία πιάνα, τρεις φωνές κι ένα πνευστό παρουσιάζει ο Θάνος Μικρούτσικος αποκλειστικά στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης την Τετάρτη 29 Αυγούστου σε μια βραδιά αφιερωμένη στο Kοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου.

Στη μουσική παράσταση Ποίηση και Μουσική ο συνθέτης θα παρουσιάσει για πρώτη φορά με τρία πιάνα τα ποιήματα του Νίκου Καββαδία, που όλοι αγαπήσαμε μέσα από τη μουσική του. Η βραδιά περιλαμβάνει έργα μελοποιημένης ποίησης του Κωνσταντίνου Καβάφη και του Γιάννη Ρίτσου αλλά και των σύγχρονων ποιητών της μεταπολεμικής γενιάς Χριστόφορου Λιοντάκη & Κώστα Παπαγεωργίου ενώ σημειώνεται ότι μετά από 40 χρόνια θα επανεκτελεσθεί το έργο «Ιχνογραφία» του Κώστα Παπαγεωργίου.

Ερμηνεύουν : Χρήστος Θηβαίος, Κώστα Θωμαΐδης, Γιώργος Μεράντζας

Πιάνο Ι : Θάνος Μικρούτσικος

Πιάνο ΙΙ : Θοδωρής Οικονόμου

Πιάνο ΙΙΙ : Μάξιμος Δράκος

Πνευστά : Θύμιος Παπαδόπουλος

Η είσοδος στη συναυλία (η οποία είναι δωρεάν), όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου, θα γίνει κατ’ εξαίρεση αποκλειστικά με την επίδειξη κάρτας εισόδου, εξαιτίας της περιορισμένης χωρητικότητας του θεάτρου αλλά και της μορφής της εκδήλωσης.

Οι κάρτες είναι ατομικές, απευθύνονται σε θεατές άνω των 10 ετών και είναι διαθέσιμες στους/στις ενδιαφερόμενους/ες από τις 21 Αυγούστου μέχρι εξαντλήσεώς τους στο κεντρικό ΚΕΠ Χαλανδρίου (οδός Γρ. Γυφτοπούλου), το οποίο είναι προσβάσιμο σε ανάπηρους/ες, από τις 9:00 π.μ. έως τη 1:30 μ.μ. και  στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Φιλικής Εταιρείας και Τομπάζη), από τις 9:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. Ο μέγιστος αριθμός καρτών που μπορεί να προμηθευτεί κανείς είναι 4. 

Σημειώνεται ότι τη βραδιά της συναυλίας οι πόρτες του θεάτρου θα ανοίξουν στις 8 μ.μ. ενώ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος μετά την έναρξή της (9 μ.μ.)

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Είσοδος ελεύθερη σε άτομα άνω των 10 ετών που διαθέτουν την κάρτα εισόδου

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

 

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

 

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη.

                              Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης

                  για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση.