Αφηγηματική παράσταση δημοτικής ποίησης στη ΡεματιάΑφηγηματική παράσταση δημοτικής ποίησης στη Ρεματιά

Μια πρωτότυπη αφηγηματική παράσταση δημοτικής ποίησης από το Πειραματικό Εργαστήριο Προφορικής Λογοτεχνίας (Π.Ε.Π.ΛΟ.) φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου. Στην παράσταση Λιώστε τα χιόνια γρήγορα… / Λόγια Φτερά Λόγια Σπαθιά, οι αφηγητές και μουσικοί υπενθυμίζουν και αναδημιουργούν τα λογοτεχνικά αριστουργήματα της δημοτικής μας ποίησης σε προσωπικές συνθέσεις «διατηρώντας παράλληλα τον συλλογικό χαρακτήρα, τη δύναμη και την ελευθερία που τα διέπει ως αξία και ως αρχή». Μέσα από την παράσταση, υπόσχονται ότι θα μας «μεταφέρουν τη δύναμη του  έρωτα, την αφοσίωση  και  τη συναίσθηση του χρέους, την ομορφιά και το αντάλλαγμα που ζητά, τον πόνο της  ξενιτιάς, τη λεβεντιά και την ανδρεία μέσα από το ζωντανό περίγραμμα της ανθρώπινης εμπειρίας, έτσι όπως το ζωγράφισε  το  μεγαλείο της ελληνικής ψυχής» . Οι ίδιοι σημειώνουν: «Οι δραματικές αυτές μυθιστορίες με τον μελαγχολικό και τραγικό τους χαρακτήρα, μας  μεταφέρουν τη χαρούμενη ελληνική αντίληψη για τη ζωή, την ηρωική  ψυχή της, τον βαθύ στοχασμό της, εφοδιάζοντάς μας με δημιουργικά όπλα για να αντιμετωπίσουμε τον άκρατο σημερινό σκοταδισμό».

Αφηγητές: Μάνια Βρανοπούλου, Ρόδω Ζαζοπούλου, Μάγδα Κοσσίδα, Μαρία Κοψαχείλη, Ασπα Ταλλιαδώρου, Δημοσθένης Χαρούλης, Ελεάνα Χατζάκη

Επιμέλεια κειμένων: Μάγδα Κοσσίδα

Μουσική επιμέλεια: Άσπα Ταλιαδώρου

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Βουρνάς (ούτι, φλογέρα), Μαρία Κοτσίρη (πολίτικο λαούτο, κρουστά)

Παραγωγή: Μάγδα Κοσσίδα

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Ελεύθερη είσοδος

Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

 

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

 

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη.

                              Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης

                  για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση.Εμφάνιση μπάρας
Κρύψιμο μπάρας
Μέγεθος γραμμάτων
Αντίθεση