Title Image

Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλιοθήκης – Τετάρτη 17 Οκτωβρίου

Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλιοθήκης – Τετάρτη 17 Οκτωβρίου

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
Τετάρτη 17 Οκτωβρίου
6:30 μ.μ.
Καλεσμένος μας ο Συγγραφέας του βιβλίου Γιάννης Μακριδάκης
Για τον Οκτώβριο επιλέξαμε να διαβάσουμε το βιβλίο «Όλα για το καλό» του Γιάννη Μακριδάκη των εκδόσεων Βιβλιοπωλείον της Εστίας
« Είναι όλα για το καλό!!!»
Μυστικά, κρυφές συμφωνίες, κιτρινισμένα απ’ τον καιρό χαρτιά που φανερώνουν τα ανείπωτα, ένα φοβερό έθιμο που μπερδεύει γονείς, παιδιά, οικογένειες, οι μνήμες των πιο παλιών του νησιού και η μνήμη του φόβου της λέπρας που κάποτε δυνάστευε τον τόπο, αλλά και ο τωρινός φόβος, αυτόν που προκαλούν οι άνθρωποι που κύματα, κύματα τους φέρνει το κύμα, των απελπισμένων, ανήμπορων, εξαθλιωμένων μεταναστών. Η κοινωνία του νησιού, τους αντιμετωπίζει διχασμένη, οι πολλοί βοηθούν, συμπαραστέκονται, συντρέχουν με οδηγό τη μνήμη της δικής τους προσφυγιάς. Μα είναι και τα «κοράκια», όντως παραταγμένοι στο ψήλωμα των ακτών, που καραδοκούν να γδύσουν, να αρπάξουν, να εκμεταλλευτούν την ανημπόρια και τον πόνο, που ασταμάτητα βγάζει η θάλασσα.
Κι ένας δύσκολος έρωτας, που διατρέχει όλο το βιβλίο, αποκαλύπτεται στο τέλος αδύνατος. Άγνωστες συγγένειες, καινούριοι πατεράδες, ακυρωμένοι γονείς, παιδιά που πρέπει να ξαναβρούν τη ρίζα της οικογένειας, μια πλοκή συχνά συναρπαστική. Όλα ακολουθούν μια δύσκολη πορεία, τόσο ανακουφιστική για όλους όμως, τόσο καταλυτική, όσο και η αλήθεια που παίρνει μπροστά στα μάτια μας σάρκα και οστά, όσο και η πεποίθηση πως είναι όλα για καλό.