Title Image

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την διάσωση των τροφίμων

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την διάσωση των τροφίμων

Μήνυμα κατά της σπατάλης τροφίμων έστειλαν οι πολίτες του Χαλανδρίου, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, η οποία οργανώθηκε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων 16/10/18.

Η εκδήλωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΜΠΟΡΟΥΜΕ και τη συνεργασία των Κοινωνικών Δομών του δήμου Χαλανδρίου (Παντοπωλείο – Συσσίτιο – Φαρμακείο).

Ενήλικες και παιδιά σε συνεργασία με εθελοντές/ντριες και Χαλανδραίους σεφ παρασκεύασαν 150 μερίδες σαλάτας για τους ωφελούμενους του Συσσιτίου του Δήμου Χαλανδρίου, ενώ την ώρα της εκδήλωσης προσφέρθηκαν χυμοί και φρουτοσαλάτες στους περαστικούς.

Οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Χαλανδρίου ευχαριστούν την οργάνωση ΜΠΟΡΟΥΜΕ για την ουσιαστική συμβολή στην επιτυχία της εκδήλωσης (αλλά και για την τακτική ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου με τρόφιμα), τους σεφ Κων/νο Κωστάκη, Γιάννη Λουκάκο και Μαριαντίνα Ανδρικοπούλου, τους χορηγούς Φρεσκούλη (για τα λαχανικά), Σωτήραλη (για το ελαιόλαδο) και την εταιρεία ΕΛΑΪΣ (για σάλτσες και άλλα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη δράση).

Επίσης ευχαριστούμε την ΕΡΤ για την τηλεοπτική κάλυψη, την εφημερίδα Αμαρυσία, τις ιστοσελίδες my Halandri και Rematia.gr και όσα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (που δεν γνωρίζουμε) έκαναν σχετικά δημοσιεύματα.

ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΦΑΓΗΤΟΥ ΧΑΜΕΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ