Title Image

“Λόγια φτερά, λόγια σπαθιά”

“Λόγια φτερά, λόγια σπαθιά”

“ Λόγια συμπαθητικά ,δικά μας Γραικικά “

Η δημώδης ελληνική ποίηση είναι κοινόκτητο δέντρο πολύκλαδο αειθαλές και αιωνόβιο με ρίζες στο γόνιμο έδαφος της αρχαιότητας , με κορμό γιγαντωμένο στα ηρωικά βυζαντινά χρόνια και με κλαδιά που αναθάλλουν στα χρόνια των επαναστάσεων.

Το Π.Ε.Π.ΛΟ. Πειραματικό Εργαστήριο Προφορικής Λογοτεχνίας , συνεχίζοντας την ιδέα του Φαρενάιτ 451 *, είναι μια ομάδα ανθρώπων που αντιστέκονται και δραστηριοποιούνται ενάντια στο ρεύμα της αποδόμησης ,της πνευματικής εξαθλίωσης και της εξαφάνισης η και , διαστρέβλωσης των σημασιών που προωθεί και επιβάλει η εκάστοτε τυραννία.

Με συγκίνηση και σεβασμό , οι αφηγητές του Π.Ε.Π.ΛΟ. υπενθυμίζουν και αναδημιουργούν τα λογοτεχνικά αριστουργήματα της δημοτικής μας ποίησης σε προσωπικές συνθέσεις διατηρώντας παράλληλα τον συλλογικό χαρακτήρα , την δύναμη και την ελευθερία που τα διέπει ως αξία και ως αρχή.
Αφηγητές και μουσικοί μεταφέρουν την δύναμη του Έρωτα , την αφοσίωση και τη συναίσθηση του Χρέους, την Ομορφιά και το αντάλλαγμα που ζητά , το πόνο της Ξενιτιάς , την Λεβεντιά και την Ανδρεία , μέσα από ακραία περιστατικά του ανθρώπινου βίου, έτσι όπως τα κατέγραψε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής.

 

Φαρενάιτ 451* : ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρέυ Μπράντμπερυ.

Αφηγητές με αλφαβητική σειρά :
Μάνια Βρανοπούλου, Ρόδω Ζαζοπούλου, Μάγδα Κοσσίδα, Μαρία Κοψαχείλη, Ασπα
Ταλλιαδώρου, Δημοσθένης Χαρούλης, Ελεάνα Χατζάκη.
Επιμέλεια κειμένων: Μάγδα Κοσσίδα
Μουσική επιμέλεια : Ασπα Ταλιαδώρου
Παίζουν οι μουσικοί :Γιώργος Βουρνάς ούτι, φλογέρα
Μαρία Κοτσίρη πολίτικο λαούτο, κρουστά
Παραγωγή: Μάγδα Κοσσίδα