Title Image

Δελτίο Τύπου – ‘Πεπραγμένα Τριετίας’

Δελτίο Τύπου – ‘Πεπραγμένα Τριετίας’

 
Χαλάνδρι, 11 Απριλίου 2006

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΣΥΝΕΠΕΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Γρηγόρης Επαμ. Ζαφειρόπουλος 
Παρουσίασε τα πεπραγμένα  της περιόδου 2003-2005

 


Με την συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών, πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 9 Απριλίου, η παρουσίαση των πεπραγμένων της δημοτικής περιόδου 2003 – 2005, από τον δήμαρχο Χαλανδρίου, Γρηγόρη Επαμ. Ζαφειρόπουλο. Εκτενής αναφορά έγινε, επίσης, στις δράσεις που βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης μέσα στο 2006 και αποτελούν την προοπτική για την Πόλη του Αύριο, όπως την ονειρεύονται οι Χαλανδραίοι και την διεκδικεί η δημοτική αρχή, μέσα από το πρόγραμμά της.
Η αποφασιστικότητα, ο προγραμματισμός και η συνέπεια θα αποτελέσουν και την επόμενη δημοτική περίοδο τους τρεις πυλώνες των δράσεων της δημοτικής αρχής, της αναπτυξιακής πολιτικής που θα ασκήσει για την υλοποίηση του οράματος που έχουν οι Χαλανδραίοι, για το Χαλάνδρι.
Και απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου αυτού, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χαλανδρίου, είναι η συνέχιση της μάχης για την οικονομική εξυγίανση του Δήμου, της μάχης που δίδεται με συνέπεια κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο και η οποία ήδη απέδωσε τους πρώτους σημαντικούς καρπούς, ανατρέποντας την παραληφθείσα δυσχερή οικονομική κατάσταση του Δήμου και την σταδιακή μείωση των χρεών. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Γρ. Ζαφειρόπουλος, «…τώρα, ο Δήμος μας έχει ένα αξιόπιστο ταμειακό πρόγραμμα και είναι απολύτως συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Η αναπτυξιακή πορεία της πόλης μας έχει μπει πλέον σε σταθερά αναπτυξιακή τροχιά».
Στην συνέχεια, ανέπτυξε τους επιμέρους τομείς δράσης, δίδοντας έμφαση στο πρόγραμμα τεχνικών έργων, κοινωνικών υπηρεσιών, καθαριότητας, διοικητικών λειτουργιών, σχολικών υποδομών, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υπό εφαρμογή ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη και πολιτική του Δήμου, τον εθελοντισμό και την πληθώρα αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην τριετία 2003 – 2005 και στους πρώτους μήνες του 2006. Παρεμβάσεων που, μαζί με άλλες πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής, οδήγησαν στην βελτίωσης της λειτουργικότητας του Δήμου, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής  και την ανάδειξη του Χαλανδρίου σε μια σύγχρονη πόλη που σέβεται το περιβάλλον, την ιστορία και τις ανάγκες των δημοτών.
Ειδική αναφορά έκανε ο δήμαρχος Χαλανδρίου στο έργο προσώπων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης που διαδραμάτισαν ιδιαίτερο ρόλο στην διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και δεν βρίσκονται στην ζωή.
Και ολοκλήρωσε την ομιλία του, διαβεβαιώνοντας όχι μόνον τους παρευρισκόμενους, αλλά το σύνολο των κατοίκων της πόλης, ότι «θα συνεχίσουμε, με τον ίδιο ενθουσιασμό και πάθος, να δημιουργούμε ένα Χαλάνδρι αντάξιο της ιστορίας και των κατοίκων του. Και η ανανέωση της εμπιστοσύνης σας στο πρόσωπό μας, με την ανανέωση της εντολής σας και για την επόμενη τετραετία, θα είναι για εμάς η απόδειξη της εκ μέρους σας αναγνώρισης του έργου και των προσπαθειών μας. Γιατί μαζί δημιουργούμε σήμερα το Χαλάνδρι που ονειρευόμαστε».
Στην εκδήλωση – σταθμό για τα δημοτικά πράγματα του Χαλανδρίου, που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Αίγλη», μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, ο βουλευτής και τ. υπουργός Απασχόλησης, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο πολιτευτής της Β΄ Αθηνών, κ. Χρήστος Καραθάνος, ο πρώην βουλευτής, κ. Νώντας Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΟΠ – ΟΤΑ, κ. Μάρκος Δαρδαμάκης, οι κ. Πάνος Αντωνόπουλος (εκπρόσωπος της υπουργού Εξωτερικών, κας Ντόρας Μπακογιάννη) και Γιάννης Σαραντινός (εκπρόσωπος του δημάρχου Αθηναίων, Θεόδωρου Μπεχράκη), ο αστυνομικός διευθυντής, κ. Μητός Αθανάσιος (εκπρόσωπος του αρχηγού της ΕΛ. ΑΣ), ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας – Τομεάρχης Βορείων Προαστίων του ΛΑΟΣ, κ. Παναγιώτης Αποστόλου, ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ο διοικητής του Α. Τ. Χαλανδρίου, κ. Φώτης Ζουμπούλης, η κα Όλγα Παυλάτου (εκπρόσωπος του δημάρχου Φιλοθέης, Θεόφραστου Οικονομίδη και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Δήμου), ο διευθυντής του ΙΚΑ Χαλανδρίου, κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης, η δημοτική σύμβουλος Νέου Ψυχικού, κα Ελένη Κατσούλη, ο πατήρ Σπυρίδωνας (εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου), οι πρώην υποψήφιοι δήμαρχοι Χαλανδρίου, κ. Σταμάτης Εγγλέζος και Νίκος Καυκάλας κ. α.