Title Image

2ο Ενιαίο Λύκειο Δήμου Χαλανδρίου – Μήνυμα ελπίδας για το Περιβάλλον

2ο Ενιαίο Λύκειο Δήμου Χαλανδρίου – Μήνυμα ελπίδας για το Περιβάλλον

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

 

Την Πέμπτη 16-2-06 οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου Ενιαίου Λυκείου Χαλανδρίου έβαλαν ένα ακόμη λιθαράκι στην προστασία της Ρεματιάς Χαλανδρίου. Ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Προστασίας της Ρεματιάς, οι μαθητές βοήθησαν στην τοποθέτηση πασάλων για τη στήριξη των μικρών δένδρων. Η εργασία τους ήταν εξ ολοκλήρου εθελοντική, όπως άλλωστε και των ανθρώπων του συλλόγου. Στη δράση αυτή συμμετείχε και ο Δήμος Χαλανδρίου, αφού όλα έγιναν με την καθοδήγηση της κ. Σπυροπούλου, υπεύθυνης πρασίνου του Δήμου. Μαζί με τους μαθητές και το σύλλογο εργάστηκαν και αρκετοί εργάτες του Δήμου. Πριν ξεκινήσουν την εργασία, η κ. Γκικάκη, γραμματέας του Δήμου μίλησε στα παιδιά για το περιβάλλον και τη γρίπη των πουλερικών.

 

Οι «περιβαλλοντολόγοι» μαθητές ξεκίνησαν επίσης τη δημιουργία φυτολογίου, έτσι ώστε να επιτευχθεί η συστηματική καταγραφή της χλωρίδας της Ρεματιάς, στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιούν στο σχολείο τους.

 

Τέτοιες δραστηριότητες στέλνουν πραγματικά μήνυμα ελπίδας για τη διάσωση της ρεματιάς. Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως οι νέοι πολίτες της περιοχής, δεν θα ανεχθούν την καταπάτηση και την εγκατάλειψη της Ρεματιάς όπως και κάθε χώρου με πράσινο. Η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Λυκείου έκανε το πρώτο βήμα στην πορεία προς την ευαισθητοποίηση και την οικολογική συνειδητοποίηση. Όλοι μαζί θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα.

 

Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου Ε. Λ. Χαλανδρίου