Title Image

Παρουσίαση του βιβλίου “Παραμύθια της Ίμβρου”, στην Παιδική Βιβλιοθήκη

Παρουσίαση του βιβλίου “Παραμύθια της Ίμβρου”, στην Παιδική Βιβλιοθήκη

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ: “Το μαγικό άλογο” (απόσπασμα)
“…Κάποτε, ο ξυλογλύπτης έτυχε ν’ αποκοιμηθεί σε μια ακρογιαλιά. Όταν ξύπνησε, είδε δίπλα του ένα θεόρατο κορμό δέντρου, που μάλλον είχε ξεβράσει τη νύχτα η θάλασσα. «Να, με τούτο το κομμάτι ξύλο κάτι μπορώ να φτιάξω, αλλά τι; Μήπως ένα καράβι που όμοιό του να μη βρίσκεται στον κόσμο; Αλλά πως θα το πάω στο παλάτι για να το δει ο βασιλιάς;», συλλογίστηκε. Εκεί που σπαζοκεφάλιαζε, μια άλλη ιδέα του φάνηκε καλύτερη και φώναξε χαρούμενα: 
– «Τούτο το ξύλο μου φαίνεται σα ζωντανό. Θα φτιάξω ένα άλογο δυνατό και γρήγορο σαν τον άνεμο και ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει!…».
– «Μάστορα, πρωτομάστορα,
το ξύλο, σαν τον κάστορα,
να ροκανίσεις, να σκαλίσεις
και μορφή να μου χαρίσεις!
Τα χεράκια σου ν’ αγιάσουν
κι ό,τι ποθείς και αγαπάς,
σύντομα να αγκαλιάσουν!»,
άκουσε μια ψιλή φωνούλα να του λέει μέσα από το ξύλο. Χωρίς καμία πλέον αμφιβολία για την ορθότητα της απόφασής του, στρώθηκε στη δουλειά. Σε λίγο καιρό, είχε φτιάξει ένα ξύλινο άλογο μοναδικό σε ομορφιά και χάρη, με περήφανη κορμοστασιά και πλούσια χαίτη…”.
Κρατήστε σημείωση:
Σας περιμένουμε το Σάββατο 24 Νοεμβρίουώρα 12:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δ. Χαλανδρίου “Μίμης Βασιλόπουλος”, για να ταξιδέψουμε στην Ίμβρο με τα παραμύθια, τις ιστορίες, τις παραδόσεις και τα τραγούδια της.
Το τραγούδι της Ίμβρου ερμηνεύει μοναδικά ο Γιώργος Νταλάρας: https://www.youtube.com/watch?v=bxX8mINIx_4
Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου διατίθεται στο Σύλλογο Ιμβρίων για την ενίσχυση των σκοπών του.