Title Image

Σε συζήτηση με τον πρόεδρο του σωματείου”Νηρέα” Χαλανδρίου κ. Δημήτρη Γιακουμάτο.

Σε συζήτηση με τον πρόεδρο του σωματείου”Νηρέα” Χαλανδρίου κ. Δημήτρη Γιακουμάτο.

Ο κός Δημήτρης Γιακουμάτος πρόεδρος του σωματείου ” Νηρέα ” Χαλανδρίου ” Σε συζήτηση” εφ όλης της ύλης.

Πείτε μας λίγα λόγια για τη δράση σας ως πρόεδρος του Νηρέα.
Τα τελευταία δέκα χρόνια βρίσκομαι στην θέση του προέδρου στο σωματείο που έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το σωματείο μας έχουν αναδειχθεί αθλητές που συμμετείχαν σε ολυμπιακούς αγώνες και παγκόσμιοι πρωταθλητές που έχουν κατακτήσει πολλά τρόπαια.

Ποια η συνεργασία σας με τον Δήμο Χαλανδρίου;
Με την σημερινή διοίκηση έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Στον ίδιο χώρο λειτουργούν οι ακαδημίες του Δήμου και του σωματείου Νηρέας με πολύ καλή συνεργασία. Αυτό βέβαια οφείλεται και στους ανθρώπους που δουλεύουν στον Δήμο. Φυσικά η νομιμοποίηση όλων των αθλητικών χώρων και ιδιαίτερα του κολυμβητήριου, που επί χρόνια δεν είχε άδεια λειτουργίας, και η ανακαίνισή του είναι εμφανής σε όλους τους δημότες και τους αθλητές μας και είναι αυτό που μας δίνει μεγάλη χαρά και αισιοδοξία.

Ποιο πιστεύετε πως είναι το σημαντικότερο πρόβλημα στον Νηρέα αυτή την στιγμή;
Ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ο αγωνιστικός χώρος, δηλαδή  άλλο ένα ακόμα κολυμβητήριο. Αυτό είναι κάτι που κοιτάμε μαζί με την δημοτική αρχή για να βρούμε κάποια λύση.

Πείτε μας για την ημερίδα ορίων που διοργανώνει ο Α.Ο. Νηρέας Χαλανδρίου – με την υποστήριξη του Παναθηναϊκού – 5ο Τρόπαιο Νηρέα-ΟΑΚΑ; Πόσες συμμετοχές είχατε; Πότε και που διεξήχθη;
Το 5ο Τρόπαιο Νηρέα είναι μια ημερίδα που γίνεται κάθε χρόνο για τους αθλητές όλης της Ελλάδος. Από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία με τους αθλητές να φτάνουν τα 1600 άτομα. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν σε τέτοιες ημερίδες σε ένα πολύ ωραίο κολυμβητήριο όπως αυτό του ΟΑΚΑ, για να είναι προετοιμασμένοι για τους χειμερινούς αγώνες της ΚΟΕ που είναι τον Φλεβάρη.

Ποιες οι εντυπώσεις που άφησε το τουρνουά πόλο παίδων και το τουρνουά νεανίδων – κορασίδων;  Ήταν «ζέσταμα» για το πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα αρχίσει τον Φεβρουάριο;
Πράγματι είναι μια καλή δοκιμασία για τα παιδιά που άρχισαν από τον Σεπτέμβριο προπονήσεις για να μπουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει σε πρώτη φάση αρχές Φεβρουαρίου.
Επίσης εντυπωσίασε με την πιο πρόσφατη επιτυχία της η ομάδα νεανίδων – κορασίδων που κατέκτησε την πρώτη θέση -μαζί με την Βουλιαγμένη- στο τουρνουά πόλο νέων γυναικών κάτω των 16 ετών που έγινε στον Βόλο.

Πείτε μας αν έχετε κάποια νέα προγράμματα για τους αθλητές;
Δεν τρέχουν νέα προγράμματα αυτή την στιγμή. Όλοι μας οι αθλητές είναι στην φάση προετοιμασίας για τους αγώνες και τα τουρνουά που θα διεξαχθούν μέσα στη χρονιά.

Ποιες οι φιλοδοξίες σας για το μέλλον των ομάδων;
Αλήθεια είναι ότι η ομάδα Α1 Γυναικών του Νηρέα Χαλανδρίου είναι η δεύτερη χρονιά που βρίσκεται στην κατηγορία αυτή και σκοπεύει να παραμείνει και το 2019.
Στόχος μας για το ανδρικό τμήμα, μετά την ανανέωση που έγινε, είναι να ανέβουμε από την Β κατηγορία στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο.

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που σκέφτεται να ασχοληθεί με κάποιο άθλημα πισίνας;
Θεωρώ ότι είναι το πιο υγιεινό άθλημα και η ανάπτυξη σώματος και πνεύματος γίνεται με αρμονία. Φυσικά αυτό ισχύει για όλα τα αθλήματα αλλά ειδικά όταν αθλείται κάποιος στο υγρό στοιχείο αυτό λειτουργεί ευεργετικά. Θα συμβούλευα όλους, κάθε ηλικίας, να ασχολούνται με την πισίνα.

Πείτε δύο λόγια προς τους δημότες Χαλανδρίου.
Η Ελλάδα δυστυχώς μετά από διεθνείς μετρήσεις, κατέχει την αδικαιολόγητη τρίτη θέση παγκοσμίως στους πνιγμούς. Πρέπει όλοι να έρθουν να γνωρίσουν από κοντά το κολυμβητήριο. Μεγάλοι και μικροί. Ειδικότερα στα παιδιά είναι εμφανής η χαρά τους όταν έρχονται στο κολυμβητήριο και αρχίζουν να μαθαίνουν.