Title Image

Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Αντωνόπουλου

Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Αντωνόπουλου

Η Γκαλερί Χρυσόθεμις  παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη  Αντωνόπουλου.
O καλλιτέχνης σημειώνει σχετικά με τη δουλειά του: Πάντα στη ζωγραφική μου υπήρχε σχεδιαστική και χρωματική λιτότητα. Το πρώτο που σκεπτόμουν ήταν να βλέπω την εσωτερικότητα του θέματος που ζωγραφίζω και να προσπαθώ να βρω την αλήθεια του, έτσι καταργούσα  τα περιγράμματα και παρατηρούσα πολύ τους όγκους, με ενδιέφερε να κατανοήσω τους όγκους  γιατί  πιστεύω  ότι  στην κατανόηση των όγκων βρίσκεται η δύναμη.
Η τέχνη δεν είναι τίποτα άλλο από αίσθημα και παρατήρηση. Χωρίς όμως την γνώση των όγκων, των αναλογιών και της ποιότητας των χρωμάτων, το όποιο αίσθημα παραλύει.
Ήμουν πάντα λάτρης της αλήθειας , και δεν δίσταζα ποτέ να την εκφράζω.

Βιογραφικό
Ο  Γιάννης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην  Καρδίτσα. Έχει κάνει 30 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε  πολλές ομαδικές. Η πρώτη του ατομική  έκθεση στην Αθήνα  έγινε  στην Γκαλερί  Χρυσόθεμις  πριν από 38 χρόνια, το 1981… Έργα του βρίσκονται  σε πολλές μεγάλες συλλογές : Εθνική Πινακοθήκη, Πινακοθήκη της  Βουλής, Υπ. Πολιτισμού, Πινακοθήκη της  Ρόδου, Κύπρου , Αγρινίου, Αλεξανδρούπολης ,Καρδίτσας , Μουσείο Φρυσίρα, Πιερίδη,  Βορρέ, Βογιατζόγλου, Εμφιετζόγλου  και σε  πολλές  ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε.

Εγκαίνια:  Παρασκευή  8  Φεβρουαρίου  2019,  ώρα 19.30

Διάρκεια έκθεσης: έως Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

www.chryssothemis.com – tel. 2106811418