Title Image

Εκδήλωση προς τιμήν των υποστηρικτών των Κοινωνικών Δομών

Εκδήλωση προς τιμήν των υποστηρικτών των Κοινωνικών Δομών

Ο Δήμος Χαλανδρίου και οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Χαλανδρίου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Συσσίτιο Δήμου Χαλανδρίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Χαλανδρίου) πραγματοποιούν εκδήλωση προς τιμήν όλων όσων μέχρι σήμερα έχουν στηρίξει το Κοινωνικό Παντοπωλείο– Συσσίτιο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 3 Μαρτίου και ώρα 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου επί της οδού Στρ. Παπάγου 7 & Αριστοφάνους στο 2ο όροφο.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ – ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Η ΕΠΑΨΥ σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου λειτουργούν Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο με σκοπό να εξυπηρετήσουν εκείνο το μέρος του πληθυσμού που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του στα βασικά αγαθά. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο διανέμει, σε τακτική βάση, σε ωφελούμενα άτομα, τρόφιμα, είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια  κ.α. Η τροφοδοσία του Παντοπωλείου και του Συσσιτίου βασίζονται στην χρηματοδότηση του Τακτικού Προϋπολογισμού του Δήμου Χαλανδρίου και σε δωρεές επιχειρήσεων και πολιτών.
Εξυπηρετούνται 1200 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται 470 οικογένειες με 378 ανήλικα παιδιά.
Η παροχή συσσιτίου έχει ως στόχο να εξασφαλίσει την τροφοδοσία γευμάτων σε 100 ωφελούμενους ημερησίως. Προκειμένου να εξασφαλίσει τη σταθερή λειτουργία της η Δομή χρειάζεται την σύναψη συνεργασιών με φορείς και επιχειρήσεις για την συλλογή πλεοναζόντων προϊόντων. Στόχος είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της υποστήριξης ομάδων του πληθυσμού του Δήμου που πλήττονται ή απειλούνται από αυτά.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο βρίσκεται επί της οδού Στρ. Παπάγου 7 στο Χαλάνδρι και λειτουργεί με σταθερό ωράριο, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 – 17:00.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Η Δομή Παροχής βασικών αγαθών: Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Χαλανδρίου λειτουργεί με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020». Υπεύθυνος για την λειτουργία της Δομής είναι το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου. Στο πλαίσιο λειτουργίας της Δομής παρέχονται σε σταθερή και τακτική βάση δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε ωφελούμενα άτομα που τα έχουν ανάγκη. Ωφελούμενοι των υπηρεσιών που παρέχει το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι άτομα/νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (π.χ. ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας, κ.λπ.).
Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Χαλανδρίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάρτιο του 2013.Στόχος της λειτουργίας της Δομής είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της υποστήριξης ομάδων του τοπικού πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Κατά τη διάρκεια των έξι (6) χρόνων λειτουργίας του έχουν εξυπηρετηθεί δικαιούχοι περίπου 10.000 φορές, οι οποίοι παρέλαβαν περίπου 30.000 σκευάσματα. Κατά την τρέχουσα περίοδο εξυπηρετούνται από τη Δομή περίπου 600 ωφελούμενοι.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Χαλανδρίου συνεργάζεται κατά αποκλειστικότητα με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας για την δωρεάν προμήθεια φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Χαλανδρίου βρίσκεται επί της οδού Στρ. Παπάγου 7 στο Χαλάνδρι και λειτουργεί με σταθερό ωράριο, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 – 17:00.