Title Image

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση των κοινωνικών δομών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση των κοινωνικών δομών

Τους φορείς, τις επιχειρήσεις και τους εθελοντές που υποστηρίζουν με παροχές ειδών αλλά και πράξεις αλληλεγγύης τις Κοινωνικές Δομές του Χαλανδρίου (Κοινωνικό Παντοπωλείο-Φαρμακείο-Συσσίτιο) τίμησε την Κυριακή 3 Μαρτίου ο Δήμος Χαλανδρίου. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος ανέφερε ότι οι παροχές προς τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση έχουν υπερπολλαπλασιαστεί κατά την τελευταία τετραετία, ενώ ο Δήμος υποστηρίζει το όλο πρόγραμμα με οικονομικούς πόρους, δημοτικούς χώρους και υπαλλήλους.
Παρούσα και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου η οποία είπε ότι της προκαλεί θλίψη κάθε φορά που αναγκάζεται να υπογράφει έγγραφα για τη λειτουργία τέτοιων δομών. Ωστόσο παρατήρησε ότι τον τελευταίο χρόνο είναι λιγότερες οι υπογραφές για κοινωνικά παντοπωλεία και περισσότερες για παραγωγικές μονάδες και επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Η αντιδήμαρχος Οικονομικών-Διοίκησης και Κοινωνικής Πολιτικής Έλενα Χριστούλη επεσήμανε ότι οι παροχές προς το δίκτυο αυτών των δομών πλησιάζουν ο ένα εκατομμύριο ευρώ.
Ο εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου Αθηνών πατέρας Βασίλειος Χαβάτζας (Γενικός Διευθυντής του Φιλόπτωχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής) ευχήθηκε να μη χρειάζονται πλέον οι κοινωνικές δομές αυτής της μορφής και να επικρατήσει ευημερία στην πόλη και η χώρα μας.
Τη λειτουργία του προγράμματος παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΠΑΨΥ Παναγιώτης Χονδρός, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι αυτή τη στιγμή ωφελούνται μετά από έγκριση της αρμόδιας επιτροπής 1244 άτομα. Ανάμεσα τους υπάρχουν 378 ανήλικα παιδιά και 56% ανήκουν σε ευάλωτη κοινωνικά ομάδα. Ως προς τις παροχές, το 2018 το κοινωνικό παντοπωλείο έδωσε 101.105 τεμάχια και το συσσίτιο 21.900 γεύματα. Οι κοινωνικές δομές αυτές, που χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020» και τον τακτικό προϋπολογισμό του Δήμου Χαλανδρίου, για να μπορούν να καλύψουν τις σύνθετες ανάγκες του κόσμου έχουν την ανάγκη της κοινωνικής υποστήριξης. Σ’ αυτό το πλαίσιο είναι υπερπολύτιμη η βοήθεια από τους υποστηρικτές μας, στους οποίους περιλαμβάνονται 19 κοινωνικοί φορείς, 44 επιχειρήσεις, 18 εκπαιδευτικούς φορείς και 12 εθελοντές.
Τόσο οι εκπρόσωποι των φορέων αυτών όσο και οι βραβευμένοι ευχαρίστησαν το Δήμο Χαλανδρίου για την καλή συνεργασία που έχουν μαζί του αλλά και για την ευκαιρία που τους δίνεται να καλλιεργήσουν και να αποδείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους κάνοντας και τις απονομές των βραβείων η αντιπεριφερειάρχης του βόρειου τομέα Σοφία Κορωναίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Φώτης Χρυσικός, οι αντιδήμαρχοι Χαλανδρίου: Οικονομικών-Διοίκησης και Κοινωνικής Πολιτικής Έλενα Χριστούλη, Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας, Παιδείας Θύμιος Κουράσης, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Δημήτρης Χριστουλάκης, η πρόεδρος της ΦΛΥΑ Αναπτυξιακής Ιωάννα Αθανασάτου και οι εντεταλμένοι δημοτικοί Σύμβουλοι Γεράσιμος Λυμπεράτος και Ευγενία Κατούφα.
Για τις προσφορές τους προς το κοινωνικό Παντοπωλείο-φαρμακείο-συσσίτιο κατά την περίοδο 2014-2018 βραβεύτηκαν οι εξής:
1)Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας
2)Α/Τ Χαλανδρίου
3)Ηλιοτρόπιο
4)Ευρωπαική Πίστη
5)Inner Wheel
6)Wise Greece
7)Ραδιοερασιτέχνες
8)Περιηγητική Ένωση Χαλανδρίου
9)Σώμα Εθελοντών Δήμου Χαλανδρίου
10)2ο Σύστημα Προσκόπων
11)3ο Σύστημα Προσκόπων
12)Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Χαλανδρίου
13)Ανεξάρτητη γυναικεία παρέμβαση
14)Ένωση Παλαιών Προσκόπων
15)Λύκειο Ελληνίδων Χαλανδρίου
16)Λέσχη Λάιονς
17)Μπορούμε
18)Δεσμός
19)M.a.g.i.c. Mission
20)ΦΛΥΑ
21)Σχολεία Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Δήμου Χαλανδρίου
10ο Νηπιαγωγείο
2ο Νηπιαγωγείο
16ο Νηπιαγωγείο
4ο Δημοτικό
14ο Δημοτικό
5ο Δημοτικό
2ο Γυμνάσιο
1ο Λύκειο
3ο Δημοτικό
6ο Δημοτικό
1ο Δημοτικό
22)Ιδιωτικά σχολεία
Deree
Φροντιστήριο Εν τάξη
Παιδικός σταθμός προσχολικά χαμόγελα
Παιδικός Ballon
The American College of Greece
23)Nireus Aquaculture S.A.
24)ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ
25)CHIPITA
26)Ok…anytime markets
27)MAX STORES
28)Περικλής ΑΒΕΕ
29)Eurocatering A.E.- Φρεσκούλης
30)Sotirale Family
31)ΕΛΑΙΣ UNILEVER HELLAS
32)Barilla
33)ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ Α.Β.&Ε.Ε. ΤΡΟΦΙΜΩΝ
34)Coca cola 3ε
35)Leroy Merlin
36)Quality Sugar
37)Λέσχη Λάιονς
38)Πότσης Χρηστάκης
39)Δουλαβέρης Στέλιος & ΣΙΑ Ε.Ε.
40)Ψυρράκος Αλέξιος
41)Παπαζαρκάδας
42)Δαβούτης
43)Φρουτεμπορική
44)Ελληνικό Περιβόλι
45)Βουνό Αρκαδίας
46)Γρηγόρης Μικρογεύματα
47)Αρτόσπορος
48)Κλεοπάτρα
49)Αρτοποιείο Martini
50)Katamaya sweet & savory
51)The Bakers
52)Χαιρέτη Μαρία
53)Η Ραφήνα
54)FRESH Pastry
55)Mokpo creative cakes
56)The sweet spot
57)Golden
58)Γκέκας
59)ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
Marius Pandelica
Γιώτα Ανδρόνη
Ζαρκαδάκης Βύρωνας
Κοιδάκη Μαρία
Παγουλάτου Πόπη
Κόντης Απόστολος
Albana Nora
Πλέτσας Γιώργος
Μπερόβαλης Κώστας
Μόσχου Γεωργία
Ντάβου Μαρία
Δημήτρης Μουγκογιάννης