Title Image

Σημαντικές και θετικές εξελίξεις σε υποθέσεις του Δήμου Χαλανδρίου

Σημαντικές και θετικές εξελίξεις σε υποθέσεις του Δήμου Χαλανδρίου

Εγκρίθηκε από το ΣΥΠΟΘΑ η πολεοδομική μελέτη του Πεύκου Πολίτη

Την Πέμπτη 30/5 στο ΣΥΠΟΘΑ συζητήθηκε και εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη ένταξης της περιοχής του Πεύκου Πολίτη στο σχέδιο πόλης. Η μελέτη ολοκληρώθηκε από τον δήμο, και παραδόθηκε στην Περιφέρεια τον Φλεβάρη του 2018, έπειτα από 32 ολόκληρα χρόνια .
Η εν λόγω μελέτη η οποία και συζητήθηκε παρουσία δεκάδων πολιτών, του δημάρχου, του αντιδημάρχου τεχνικής υπηρεσίας κ Γερολυμάτου, της κ. Ιωάννας Αθανασάτου και του κ Τακόπουλου απο την νομική υπηρεσία, έπειτα από την έγκριση του κατατίθεται πλέον στο υπουργείο για έλεγχο.

Δωρεά τεσσάρων στρεμμάτων από την τράπεζα της Ελλάδας στο δήμο Χαλανδρίου

Υπογράφηκε η συμφωνία δωρεάς έκτασης τεσσάρων  στρεμμάτων, από την Τράπεζα της Ελλάδας στον δήμο Χαλανδρίου. Η έκταση αυτή θα διαμορφωθεί, με έξοδα της ΤτΕ σε χώρο παιδικής χαράς που θα συνδέει τα 30 στρέμματα του Νομισματοκοπείου με τον χώρο όπου σήμερα βρίσκεται ο καταυλισμός, όπου σχεδιάζεται παιδικός σταθμός και χώρος πρασίνου 7 στρεμμάτων.
Στην φωτογραφία απεικονίζεται   η νομική συνεργάτης του δήμου, κ Ε.Κακούρη που χειρίστηκε τις συζητήσεις και την τελική μορφή της συμφωνίας.

Ολοκληρώνεται η απαλλοτρίωση του εργοστασίου Δουζένη, με την δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης που εγκρίθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

 Κλείνει πλέον μια εκκρεμότητα που υφίσταται από το 1992. Ο δήμος αποκτά το ακίνητο με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και ετοιμάζεται να διαμορφώσει ένα νέο χώρο πολιτισμού και πρασίνου στο Κάτω Χαλάνδρι.

Ολοκληρώθηκε η Ίδρυση νέου ΚΕΠ στο Πάτημα Χαλανδρίου

Ιδρύθηκε το ΚΕΠ Πατήματος, μετά την έγκριση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, από την υπουργό κ Μ.Ξενογιανακοπούλου, απόφαση που ήδη χθές δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (Τεύχος,1968/30.05..2019)

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η εξαίρεση των ακινήτων του δήμου από την μεταβίβαση στο υπερταμείο.

Η σθεναρή στάση του δήμου απέναντι στην κυβερνητική απόφαση, η προσφυγή στο ΣτΕ που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο, πάρα την απουσία του κ Κουράση, έφεραν ως  αποτέλεσμα και με νομοθετική ρύθμιση τη ρητή εξαίρεση  τόσο των  30 στρέμματα του Νομισματοκοπείου, όσο και των  παιδικών σταθμών και των  ακίνητων  της Ρεματιάς