Title Image

Έκθεση εργαστηρίου σύγχρονης τέχνης

Έκθεση εργαστηρίου σύγχρονης τέχνης

Στην έκθεση του «Εργαστηρίου Σύγχρονης Τέχνης» του Δήμου Χαλανδρίου, που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου την Τετάρτη, 19 Ιουνίου, παρουσιάστηκαν έργα σχεδίου και ζωγραφικής, βίντεο, περφόρμανς, φωτογραφίες, εγκαταστάσεις. Τα έργα παρήχθησαν το 2018-19 στο πλαίσιο του εργαστηρίου και έχουν προκύψει μέσα από την ατομική και συλλογική καλλιτεχνική έρευνα, την πειραματική ενασχόληση με διαφορετικά μέσα και εργαλεία καθώς και μέσα από προβληματισμούς και συζητήσεις που αφορούν την καθημερινή ζωή των συμμετεχουσών. Την φετινή χρονιά μας απασχόλησαν οι διάφοροι τρόποι να κάνει κανείς καλλιτεχνική έρευνα για θέματα όπως η έννοια του “μνημείου”, του “εαυτού”, κά. Το εκθεσιακό αποτέλεσμα αποφασίστηκε συλλογικά από τις συμμετέχουσες σε συνεργασία με τις συντονίστριες, θέτοντας το ίδιο το εκθεσιακό γεγονός ως ένα από τα κεντρικά ζητούμενα του εργαστηρίου.

Το Εργαστήριο Σύγχρονης Τέχνης του Δήμου Χαλανδρίου ξεκίνησε το 2016 ύστερα από πρόταση προς τον Δήμο της Ελπίδας Ρίκου, ανθρωπολόγου και εικαστικού, διδάσκουσας του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και της Σοφίας Γρηγοριάδου, εικαστικού και υποψήφιας διδάκτορος του Τμήματος Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Σκοπός του Εργαστηρίου είναι να συνδεθεί η σύγχρονη τέχνη με την καθημερινή ζωή των συμμετεχόντων στο Εργαστήριο, μέσα από τους πειραματισμούς με ιδέες και υλικά που προκύπτουν από την συνεργασία μεταξύ τους και με τις συντονίστριες.

Συμμετείχαν με έργα τους:  Σοφία Mudita Αντωνιάδου, Έλενα Αντωνίου, Δανάη Αργυροπούλου, Ευγενία Βακαλοπούλου, Άννα Κασιμάτη, Δέσποινα Καστρινάκη, Καλλιόπη Συρίγου, Lalit Αγγέλα Τσικουδάκη