Title Image

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 29 Ιουλίου το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά 5 – 12 ετών σε επτά δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου. Στο φετινό πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει στις 24 Ιουνίου συμμετείχαν 1200 παιδιά ξεπερνώντας τον αριθμό εγγραφών κάθε προηγούμενης χρονιάς ενώ αυξημένο υπήρξε και το προσωπικό καθώς φέτος απασχολήθηκαν 60 εκπαιδευτές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, με διάφορες ειδικότητες, όπως μουσικοί, νηπιαγωγοί, εικαστικοί, θεατρολόγοι (απόφοιτοι τμήματος Θεατρικών Σπουδών), γυμναστές, νοσηλευτές –  οι οποίοι τις τρεις τελευταίες χρονιές παραδίδουν στα παιδιά και μαθήματα Πρώτων Βοηθειών.

Η Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση είναι ένας θεσμός που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στην πόλη. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών, τα οποία απασχολούνται δημιουργικά από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Φέτος οι δραστηριότητες του προγράμματος φιλοξενήθηκαν από επτά δημοτικά σχολεία της πόλης (16ο, 5ο, 11ο, 14ο, 4ο,2ο, 12ο). Η συμμετοχή στο πρόγραμμα του Δήμου Χαλανδρίου είναι δωρεάν, σε αντίθεση με αντίστοιχα προγράμματα άλλων δήμων όπου υπάρχει χρέωση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκαν δραστηριότητες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης (waste 4 think) με έμφαση στη διαχείριση απορριμμάτων.

 Ο Δήμος Χαλανδρίου τα τελευταία χρόνια έθεσε ως στόχο την αναβάθμιση του προγράμματος με δραστηριότητες που έχουν ενισχύσει τον δημιουργικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα του θεσμού ώστε η Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση αφ’ ενός να μην αποτελεί παράταση της σχολικής ζωής των παιδιών αφ’ ετέρου να μην έχει φυσιογνωμία «φύλαξης». Η διεξαγωγή του φετινού προγράμματος θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχής πριν από όλα λόγω της ικανοποίησης που εξέφρασαν παιδιά και γονείς αλλά λόγω και του ολοένα αυξανόμενου αριθμού των εγγραφών που κάλυψαν όλους/ες τους/τις ενδιαφερόμενους/ες.

«Η προσπάθειά μας τα τελευταία χρόνια, στην οποία ο δήμος κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες να συμβάλλουν ως αρωγοί με τις προτάσεις και τις ιδέες τους, ήταν να εμπλουτίσει το πρόγραμμα με δραστηριότητες που διατηρούν μεν τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα αλλά επιτρέπουν στα παιδιά να νιώθουν ότι “ξεφεύγουν” από την τυπική εκπαιδευτική διαδικασία», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Θύμιος Κουράσης και τονίζει «κρίνοντας από τον αντίκτυπο που έχει το πρόγραμμα στα παιδιά και τους γονείς τους θεωρούμε ότι έχουμε πετύχει τον στόχο τα παιδιά να βλέπουν την Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση ως διασκέδαση και όχι ως συμβατική υποχρέωση».