Title Image

Με μοναδικά εγκάρδιο χειροκρότημα έκλεισε ο Αύγουστος και άνοιξε ο Σεπτέμβριος στη Ρεματιά

Με μοναδικά εγκάρδιο χειροκρότημα έκλεισε ο Αύγουστος και άνοιξε ο Σεπτέμβριος στη Ρεματιά

Με μοναδικά εγκάρδιο χειροκρότημα έκλεισε ο Αύγουστος και άνοιξε ο Σεπτέμβριος στη Ρεματιά καθώς το κοινό υποδέχτηκε με ιδιαίτερη θέρμη και ενθουσιασμό, το Σάββατο 31/8 και την Κυριακή 1/9,  την καθολικά προσβάσιμη θεατρική παράσταση Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν από τη Συντεχνία του Γέλιου σε σύμπραξη με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι και Αντώνη Ρέλλα.

Η ξέφρενη κωμωδία του Roy Kift παρουσιάστηκε με ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους στα Ελληνικά με στοιχεία που συμβάλλουν παράλληλα στην κατανόηση των ηχητικών σημάτων από Κ/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες καθώς και Ακουστική Περιγραφή στα Ελληνικά για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης, γεμίζοντας με κόσμο το θέατρο και τις δύο βραδιές.

Παιδιά και ενήλικες πλημμύρισαν με γέλια το θέατρο ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που τραγουδούσαν  μαζί με τους ηθοποιούς τα πρωτότυπα τραγούδια της παράστασης από τους Φοίβο Δεληβοριά  και Χατζηφραγκέτα, τους στίχους των οποίων είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν από την οθόνη των υπότιτλων. Και οι δύο βραδιές έκλεισαν με θερμό χειροκρότημα διαρκείας και το κοινό να αποθεώνει τους συντελεστές φωνάζοντας «μπράβο!»

Το θέατρο όμως δεν έπαψε να είναι γεμάτο καμιά από τις προηγούμενες Νύχτες Αλληλεγγύης από την επανέναρξή του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019, το Σάββατο 24 Αυγούστου. Γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας γέμισαν το θέατρο, την πρώτη βραδιά του δεύτερου μέρους των εκδηλώσεων για να χορέψουν και να διασκεδάσουν στο τσιγγάνικο γλέντι από τον σύλλογο Νέοι Ορίζοντες Ελλήνων Ρομά.

Πολύ μεγάλη όμως ήταν η προσέλευση των φίλων της Ρεματιάς και τη Δευτέρα 26 Αυγούστου για τη μουσική παράσταση Οι μούσες που αγάπησα – Η Γυναίκα και ο Παλαμάς με το γυναικείο μουσικό σύνολο A  Companhia Artistica να παρουσιάζει έργα μελοποιημένης ποίησης καθώς και ποιήματα και κείμενα αποκαλυπτικά για τη σχέση του ποιητή με τη γυναίκα και τον έρωτα.

Την Τρίτη 27 Αυγούστου η Εθνική Λυρική Σκηνή έδωσε ραντεβού με τους φίλους της στη Ρεματιά, που γέμισαν το θέατρο για να παρακολουθήσουν την οπερέτα του Νίκου Χατζηαποστόλου Πρώτη αγάπη.

Σε ρυθμούς λάτιν χτύπησε η καρδιά της Ρεματιάς την Τετάρτη 28 Αυγούστου με τη λατινοαμερικάνικη μπάντα Loca Latina να ξεσηκώνει το κοινό. Πολλοί ήσαν εκείνοι και εκείνες που δεν θέλησαν να μείνουν απλοί θεατές της βραδιάς και γέμισαν τη σκηνή χορεύοντας salsa, bachata, chacha, bolero.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 συνεχίζεται σήμερα, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, με το μιούζικαλ για παιδιά Λάχανα και Χάχανα – Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα  ενώ μέχρι την Κυριακή 8 Αυγούστου φιλοξενεί τη συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών,  Our Festival 5, που περιλαμβάνει καθημερινά ποικιλία εκδηλώσεων από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών.

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης ολοκληρώνεται στις 21 Σεπτεμβρίου και μας καλεί να απολαύσουμε δεκάδες ακόμη βραδιές τέχνης και πολιτισμού με ελεύθερη είσοδο, δείχνοντας παράλληλα την αλληλεγγύη μας με την προσφορά τροφίμων, φαρμάκων, σχολικών και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τις κοινωνικές δομές της πόλης και τους πρόσφυγες.