Title Image

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Our Festival 5

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Our Festival 5

Με αυξημένη την προσέλευση των θεατών συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης.  Η συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών, Our Festival 5, που παρουσίασε στη Ρεματιά 24 καλλιτεχνικές δράσεις από την Τρίτη 3 έως και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνοντας περισσότερες από τρεις εκδηλώσεις καθημερινά, γνώρισε φέτος τη μεγαλύτερη επιτυχία από όλες τις προηγούμενες χρονιές, σύμφωνα με την οργανωτική ομάδα «Εμείς». Το Our Festival αποτελεί ένα μικρότερο φεστιβάλ με εκδηλώσεις από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών και εργαστήρια για παιδιά, το οποίο ο Δήμος Χαλανδρίου εντάσσει κατά τα τελευταία πέντε χρόνια στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ρεματιάς, εκφράζοντας εμπράκτως την επιλογή του να υποστηρίζει νέα καλλιτεχνικά σχήματα, που εκτός από την πρωτότυπη καλλιτεχνική τους δημιουργία αναπτύσσουν κοινωνική δράση στο πλευρό ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Τo Our Festival 5, σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.500 θεατές κατά τη διάρκεια έξι ημερών ενώ μεγάλη ήταν η απήχηση που είχαν οι εκδηλώσεις για παιδιά, γεμίζοντας το θέατρο. Ως προς την προσέλευση του κοινού, που υπήρξε αυξημένη κατά τη διάρκεια όλης της φετινής διοργάνωσης, ξεχώρισαν οι θεατρικές παραστάσεις Χοηφόροι (3/9), Τω μάθειμα (4/9) και Έγκλημα και τιμωρία (8/9) ενώ την αδρεναλίνη του κοινού ανέβασαν ιδιαίτερα και οι συναυλίες της Παρασκευής (6/9) και του Σαββάτου (7/9). Αρκετές από τις εκδηλώσεις με λόγο του Our Festival 5 περιελάμβαναν επιμέρους υπηρεσίες προσβασιμότητας περιεχομένου, κατόπιν χρηματοδότησης του Δήμου Χαλανδρίου, ενώ φέτος οι διοργανωτές παρουσίασαν για πρώτη φορά και συναυλία με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και υπέρτιτλους για Κ/κωφούς και βαρήκοους.

Μετά την ολοκλήρωση του Our Festival 5, το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης συνεχίστηκε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου με τη μουσικοχορευτική παράσταση Magna Arkadia από την Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου. Το ταξίδι στο αρκαδικό μουσικοχορευτικό τοπίο, με τη συμμετοχή περισσότερων των 70 καλλιτεχνών, ξεσήκωσε τους θεατές που είχαν γεμίσει τη Ρεματιά.

Το θέατρο όμως γέμισε και την επόμενη μέρα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, για τη βραδιά αργεντίνικου τάνγκο, Nostalgias de Buenos Aires, με τη Στέλλα Χροναίου και τους Evocacion να «δείχνουν» στους θεατές τα «βήματα» του αγαπημένου χορού.

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης συνεχίζεται μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου και καλεί τους θεατές να συμμετέχουν σε βραδιές θεάτρου και μουσικής με ελεύθερη είσοδο εκφράζοντας εθελοντικά τη στήριξή τους στις κοινωνικές δομές της πόλης με την προσφορά τροφίμων, φαρμάκων, σχολικών και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Σήμερα, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, η θεατρική παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή από την ομάδα Σημείο Μηδέν, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, παρουσιάζεται καθολικά προσβάσιμη στη Ρεματιά με την επιμέλεια και πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών, ύστερα από συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου.

Αύριο, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, η νεοσύστατη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου πραγματοποιεί στη Ρεματιά την πρώτη της αυτόνομη εμφάνιση ενώ η αρωγός της στα πρώτα της βήματα, Underground Youth Orchestra, εμφανίζεται στο δεύτερο μέρος της βραδιάς Συμφωνικός παλμός – Νεανικός σφυγμός.