Title Image

Ο Μανώλης Κορρές στο Χαλάνδρι

Ο Μανώλης Κορρές στο Χαλάνδρι

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου το βράδυ στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος Χατζηκώνστα μπροστά σε ένα κοινό 400 ατόμων έγινε η εκδήλωση με τιμώμενο πρόσωπο και κεντρικό ομιλητή τον ακαδημαϊκό Μανόλη Κορρέ ο οποίος παρουσίασε την έρευνα και τα σχέδιά του αναφορικά με το πώς κατασκευάστηκε το Μαυσωλείο του Θευδέριχου στη Ραβέννα, και κυρίως το γιατί και το πώς ανυψώθηκε ο 240 τόνων μονολιθικός θόλος του μνημείου, απαντώντας έτσι στο γνωστό πλέον και ως “Αίνιγμα της Ραβέννας”.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Χαλανδρίου και την ZivasartGallery ως η τελευταία δράση της πολύμηνης έκθεσης με τίτλο “Αρχιμήδης: Ο κοχλίας, η τροχαλία και το αίνιγμα της Ραβέννας”, που πραγματοποιήθηκε στην ZivasartGallery, με εκθέματα του συλλέκτη Βασίλη Μιχελά και σχέδια και κείμενα του Μανόλη Κορρέ.

Την εκδήλωση χαιρέτησε και τίμησε με την παρουσία του ο επίσημος προσκεκλημένος Maurizio Tarantino, διευθυντής του Μουσείου Τεχνών και της Βιβλιοθήκης της πόλεως της Ραβέννας, ο οποίος δεσμεύτηκε να δρομολογήσει τις διαδικασίες σε συνεργασία με τους Δήμους Χαλανδρίου και Ραβέννας για την μεταφορά της έκθεσης των σχεδίων του Μ. Κορρέ στην παλαιά πρωτεύουσα της Αδριατικής.

Χαιρέτησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου  Σέργιος Γκάκας, καθώς και η πρόεδρος του Ιδρύματος Χατζηκώνστα Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου, η οποία τόνισε την ανάγκη εξωστρέφειας του χαρακτήρα του Ιδρύματος και ταυτίστηκε με την άποψη των διοργανωτών ως προς την προσπάθεια για την ανάδειξη του πολιτισμού ως αντίβαρο στον υπερκαταναλωτικό χαρακτήρα της χωροταξίας της ευρύτερης περιοχής.

Την εισαγωγή στην ομιλία του Μανόλη Κορρέ έκανε ο γνωστός για το κύρος του, δημοσιογράφος και Αθηναιογράφος, Νίκος Βατόπουλος.

Την παρουσίαση της μελέτης του Μανόλη Κορρέ πλαισίωσε η προβολή ενός ολιγόλεπτου βίντεο στο οποίο ο μηχανικός Στέφανος Κατηφέογλου έδωσε τρισδιάστατη κίνηση στα σχέδια του τιμώμενου ακαδημαϊκού.

Την εκδήλωση στήριξαν τα ξενοδοχεία Civitel.