Title Image

Σταθερά υψηλός ο αριθμός των πολιτών που εξυπηρετεί το Κοινωνικό Φαρμακείο

Σταθερά υψηλός ο αριθμός των πολιτών που εξυπηρετεί το Κοινωνικό Φαρμακείο

Παραμένει σταθερά υψηλός ο αριθμός των συμπολιτών μας που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Χαλανδρίου, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για το μήνα Δεκέμβριο αλλά και τα συγκεντρωτικά στοιχεία από το 2017 έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο εξυπηρετήθηκαν 228 άτομα με τη χορήγηση 278 τεμαχίων φαρμάκων και 158 τεμαχίων παραφαρμακευτικού υλικού ενώ τα μέχρι σήμερα συγκεντρωτικά στοιχεία δείχνουν ότι από το 2017, οπότε η δομή εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, έχουν καταγραφεί 9.456 (!) επισκέψεις και έχουν διανεμηθεί 22.078 (!) τεμάχια φαρμάκων και παραφαρμακευτικών σκευασμάτων.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Χαλανδρίου αποτελεί έναν από τους σταθερούς πυλώνες του δικτύου κοινωνικής προστασίας που έχει αναπτύξει η διοίκηση του Δήμου για την προστασία των συμπολιτών μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Λειτουργεί πλέον στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής «Αττική 2014-2020 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης, καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε μορφής διακρίσεων», με τη συνεργασία του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Χαλανδρίου διανέμονται ελληνικά γενόσημα φάρμακα που αποτελούν δωρεά της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, καθώς και υγειονομικό υλικό.