Title Image

Έναρξη λειτουργίας ηλεκτρονικής εφαρμογής δήλωσης-διόρθωσης τ.μ. ακινήτων στους ΟΤΑ α’ βαθμού

Έναρξη λειτουργίας ηλεκτρονικής εφαρμογής δήλωσης-διόρθωσης τ.μ. ακινήτων στους ΟΤΑ α’ βαθμού

Η Δ/νση Οικονομικής Διαχείρισης του Δήμου Χαλανδρίου ενημερώνουν τους πολίτες ότι από την Πέμπτη 27-2-2020 έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αρχικής ή διορθωτικής δήλωσης της επιφάνειας των ακινήτων προς του ΟΤΑ α’ βαθμού.

Μέσω της εν λόγω εφαρμογής https://tetragonika.govapp.gr, παρέχεται στους πολίτες η δυνατότητα, διακριβώνοντας τυχόν αποκλίσεις που αφορούν την επιφάνεια των ακινήτων τους και υφίστανται μεταξύ, αφενός των στοιχείων της εφαρμογής του Περιουσιολογίου (Ε9) και αφετέρου εκείνων που διαθέτει ο ΔΕΔΔΗΕ, μέσω των δήμων, να δηλώσουν στους τελευταίους τα πραγματικά στοιχεία επιφάνειας του/των ακινήτων τους, έως τις 31-3-2020, χωρίς την επιβολή των αναλογούντων αναδρομικών τελών και φόρων, αλλά και των προστίμων που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία για την μη υποβολή, ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης (αρ 2 του ν. 429/1976, άρθρο 10 παρ. 11 & 14 του ν.1080/1980 και άρθρο 24 παρ. 12 και 16 του ν. 2130/1993)

Δεν απαιτείται η υποβολή κανενός απολύτως δικαιολογητικού από τον πολίτη, προκειμένου να γίνεται η διόρθωση. Αρκεί μόνο η  ηλεκτρονική δήλωση του πολίτη. Η διαφορά ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα στο Ε9 και σε εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών προκύπτει αυτόματα. Για την υποβολή της διορθωτικής δήλωσης απαιτείται μόνον η ταυτοποίηση με τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται για την είσοδο στο Taxis.