Title Image

Βιωματική εκπαίδευση οδικής ασφάλειας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Βιωματική εκπαίδευση οδικής ασφάλειας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Τo Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου φιλοξένησε τη βιωματική εκπαίδευση του προγράμματος «Εβδομάδα Κυκλοφοριακής Αγωγής», στο οποίο συμμετείχαν πέντε σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου.

Το πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία μέσα στο Φεβρουάριο, οργανώθηκε από το Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ), στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος των δραστηριοτήτων του, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και το Δήμο Χαλανδρίου.

Οι μαθητές που συμμετείχαν είχαν το πλεονέκτημα της βιωματικής εκπαίδευσης  τους ως μελλοντικοί νέοι οδηγοί μέσω της χρήσης προσομοιωτών και ειδικού εξοπλισμού.

Βίωσαν την επικινδυνότητα να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, το αίσθημα του κινδύνου και τη σημαντικότητα της ζώνης κατά τη διάρκεια ανατροπής (προσομοιωτής ανατροπής) και πρόσκρουσης (προσομοιωτής πρόσκρουσης), καθώς και πολλές διαφορετικές συνθήκες προσομοίωσης της οδήγησης με τη βοήθεια του ειδικών προσομοιωτών (απόσπαση προσοχής, επίδραση του βάρους κατά τη σύγκρουση κ.α.).

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν τo 2ο, το 4ο, το 16ο Δημοτικό, το 8ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο Χαλανδρίου ενώ στη βιωματική εκπαίδευση που έλαβε χώρα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου, συμμετείχαν το 4ο Λύκειο και το 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου.