Title Image

Ο Δήμος Χαλανδρίου έχει λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα έναντι του κορονοϊού

Ο Δήμος Χαλανδρίου έχει λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα έναντι του κορονοϊού

Ο Δήμος Χαλανδρίου έχει λάβει όλα τα ενδεδειγμένα, προληπτικά μέτρα, όπως ορίστηκαν από το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, για την προστασία των πολιτών από τη διάδοση του κορονοϊού.

Όπως δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο (4 Μαρτίου 2020) η αντιδήμαρχος Παιδείας & Προσχολικής αγωγής Ιωάννα Αθανασάτου όλες οι σχολικές μονάδες και οι μονάδες προσχολικής αγωγής του Δήμου έχουν απόλυτη επάρκεια σε είδη καθαρισμού και αντισηπτικά. Τόνισε επίσης ότι οι δύο σχολικές επιτροπές  έχουν λάβει έγκαιρα την τακτική επιχορήγηση ώστε να έχουν την αναγκαία ρευστότητα αν προκύψει κάποια έκτακτη ανάγκη, ενώ επιπλέον έχει δοθεί έκτακτη επιχορήγηση για την προμήθεια αντισηπτικών και ειδών καθαριότητας.

Ενημέρωσε επίσης ότι ήδη έχουν αποσπαστεί 10 εργαζόμενοι από το τομέα της καθαριότητας για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας στα σχολεία, υπογραμμίζοντας ότι έχουν δοθεί επιπλέον συγκεκριμένες οδηγίες προς τους καθαριστές/καθαρίστριες των σχολείων προκειμένου να διασφαλίζεται η σχολαστική καθαριότητα των αιθουσών, των χώρων υγιεινής κτλ. ενώ τους έχει γίνει σύσταση να φοράνε μάσκες.

Επανέλαβε ότι μέχρι στιγμής ο Δήμος αποφάσισε, το προηγούμενο διάστημα, το κλείσιμο 4 σχολικών μονάδων όπου υπήρχε έξαρση ιώσεων και γρίπης ενώ υποστήριξε ότι δεν υπήρξε αντίστοιχο πρόβλημα με τις μονάδες προσχολικής Αγωγής. Εξήγησε ωστόσο ότι, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει σε  απολυμάνσεις ως προληπτικό μέτρο, καθώς δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής ενδεχόμενο κρούσμα στη σχολική κοινότητα.

Ο Δήμος Χαλανδρίου βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τις σχολικές μονάδες, παρακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα ληφθεί κάθε αναγκαίο μέτρο.

ΚΑΠΗ

Μετά την ανακοίνωση των νέων έκτακτων μέτρων του υπουργείου Υγείας για την ανάσχεση της διάδοσης του κορονοϊού, αναστέλλεται η λειτουργία των ΚΑΠΗ του Δήμου Χαλανδρίου για τέσσερεις εβδομάδες και όλες οι προγραμματισμένες για το αντίστοιχο διάστημα δράσεις. Η εντεταλμένη σύμβουλος στον τομέα Κοινωνικής Πολιτικής Ευγενία Κατούφα ενημερώνει ότι όλο αυτό το διάστημα το προσωπικό των ΚΑΠΗ θα βρίσκεται στις θέσεις του, προκειμένου να ενημερώνει τους ηλικιωμένους για ό,τι χρειαστούν.

Κολυμβητήριο

Οι οδηγίες που συμπεριέλαβε το υπουργείο Υγείας στην πρόσφατη εγκύκλιό του για τη «Λήψη Μέτρων Προστασίας της Δημόσιας Υγείας στις κολυμβητικές δεξαμενές» των ΟΤΑ, εφαρμόζονται ήδη στις πισίνες των κολυμβητηρίων του Δήμου, όπως υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χάρης Μαρουδής.

Με βάση επίσης τα έκτακτα μέτρα που ανήγγειλε στις 8 Μαρτίου το υπουργείο Υγείας όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις που γίνονται στις εγκαταστάσεις του Δήμου θα διεξάγονται, για τις επόμενες δύο εβδομάδες, κεκλεισμένων των θυρών.

Ενημερωτικό υλικό

Σημειώνεται ακόμα ότι από την πρώτη στιγμή η επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου έχει φροντίσει για την ενημέρωση όλων των εργαζομένων αλλά και των πολιτών σχετικά με τον κορονοϊό. Πέρα από τις αναρτήσεις στο site του Δήμου, έχουν φτιαχτεί και τοιχοκολληθεί σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου αφίσες που ενημερώνουν για τα μέτρα ατομικής προστασίας από τον ιό, τον σωστό τρόπο πλύσιμο των χεριών κλπ.

Όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Χαλανδρίου διαβεβαιώνουν τους πολίτες ότι έχουν ληφθεί όλα τα ενδεδειγμένα με στόχο την πρόληψη μέτρα και τους καλούν να συμμορφώνονται πλήρως προς τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών Υγείας και να διατηρούν την ψυχραιμία τους, έως ότου υποχωρήσει η έξαρση του φαινομένου.