Title Image

Έκκληση του δημάρχου Χαλανδρίου για κλείσιμο των καταστημάτων στην πόλη

Έκκληση του δημάρχου Χαλανδρίου για κλείσιμο των καταστημάτων στην πόλη

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος με επιστολή του προς τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης καλεί τους καταστηματάρχες να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα τις επόμενες 15 ημέρες, αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού.

Αναλυτικά η επιστολή του δημάρχου αναφέρει:

Ο Δήμος Χαλανδρίου προχώρησε έγκαιρα στη λήψη σειράς δραστικών έκτακτων μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, με στόχο την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό καλώ όλα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Χαλανδρίου να εξετάσουν με αίσθημα ευθύνης το ενδεχόμενο να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους, για ένα διάστημα 15 ημερών, συνεκτιμώντας την κρισιμότητα της κατάστασης, που απαιτεί τη συνδρομή όλων μας και τη λήψη δραστικών μέτρων ασφαλείας, προκειμένου να συμβάλουμε αποτελεσματικά στην ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Λάβετε παρακαλώ υπ’ όψη σας ότι ήδη είναι σε εφαρμογή στα όρια του Δήμου Χαλανδρίου τα παρακάτω έκτακτα μέτρα:

  • Αναστολή της εξυπηρέτησης του κοινού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, συμπεριλαμβανομένων των ΚΕΠ. Η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο εξ αποστάσεως ή κατόπιν ραντεβού.
  • Αναστολή της λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας.
  • Κλείσιμο των δημοτικών κυλικείων που λειτουργούν στην περιοχή.
  • Σφράγιση των παιδικών χαρών και του skate park.
  • Πρόσθετα μέτρα στον τομέα της Καθαριότητας. Το προσωπικό καθαριότητας που μέχρι πρόσφατα απασχολούνταν στους Παιδικούς Σταθμούς, τα σχολεία και τις υπηρεσίες του Δήμου που έχουν κλείσει (κολυμβητήριο, ΚΑΠΗ, δημοτικές βιβλιοθήκες κλπ.) διατίθεται πλέον στην υπηρεσία Καθαριότητας για την ενίσχυση των εργασιών καθαριότητας στα δημοτικά κτίρια που παραμένουν σε λειτουργία.
  • Κλείσιμο όλων των αθλητικών χώρων και των βιβλιοθηκών
  • Αναστολή όλων των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων
  • Κλείσιμο ΚΑΠΗ
  • Δημιουργία ειδικής ενότητας -στο πάνω μέρος της σελίδας- με τον τίτλο «Ανακοινώσεις νέων προληπτικών μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον κορονοϊό», όπου οι πολίτες μπορούν να βλέπουν τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος αλλά και το ενημερωτικό υλικό που δημοσιοποιεί ο ΕΟΔΥ και η ΓΓΠΠ.