Title Image

Ανάκληση από τον ΕΟΦ δύο αντισηπτικών προϊόντων

Ανάκληση από τον ΕΟΦ δύο αντισηπτικών προϊόντων

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης δύο αντισηπτικών προϊόντων ανακοίνωσε ο ΕΟΦ, όπως μας ενημερώνει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της η επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου Χαλανδρίου κ. Ειρήνη Χάλάτση.

Πρόκειται για τα παρακάτω προϊόντα:

Το βιοκτόνο «Total Care αντισηπτικό τζελ χεριών» της παραγωγού εταιρείας Total Care Holdings Ltd, Κύπρου, το όποιο διακινείτο από τις εταιρείες S.D FOOD I.K.E, VASSO VDK TRADING κ.α., οι οποίες ήδη κλήθηκαν να παύσουν τη διακίνηση του προϊόντος στην αγορά.

⇒ Το βιοκτόνο «ANTY CLEAN», με παραγωγό και διανομέα τον κ. Αντωνιάδη Στυλιανό, ο οποίος έχει ενημερωθεί ήδη ώστε να παύσει την διακίνηση προϊόντος και να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος ώστε να ολοκληρωθεί η απόσυρση του από την αγορά.

Λόγος απαγόρευσης της διακίνησης και διάθεσης των ανωτέρω προϊόντων είναι η διακίνηση τους άνευ της απαιτούμενης, από την ισχύουσα νομοθεσία, έγκρισης από τον ΕΟΦ.

Οι εταιρείες που διακινούν τα ως άνω ανακληθέντα προϊόντα, έχουν ήδη κληθεί να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες των αντισηπτικών αυτών και να προχωρήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα η απόσυρσή τους από την αγορά.