Title Image

Επανεκκίνηση των έργων υποδομών στα σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου

Επανεκκίνηση των έργων υποδομών στα σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου

Ξεκίνησαν εκ νέου οι τεχνικές εργασίες, που είχαν διακοπεί λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου υποδομών συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους. Το έργο δημοπρατήθηκε το Μάιο του 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2020.

Το τρέχον διάστημα γίνονται εργασίες σε δύο σχολικά συγκροτήματα.

Στο 7ο -10ο Δημοτικό βρίσκεται σε εξέλιξη η πλήρης ανακατασκευή των τουαλετών, ενώ έχει ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης σοβάδων, επιδιόρθωσης ρωγμών και έχουν βαφτεί οι εξωτερικές όψεις που σχολικού συγκροτήματος και οι γκρίζες επιφάνειες έχουν καλυφθεί με ζωηρές ζωγραφιές. Μετά την ολοκλήρωση της ανακατασκευής των τουαλετών του ισογείου, ανακατασκευάζονται αυτό το διάστημα οι τουαλέτες του 1ου και 2ου ορόφου.

Στο 3ο ΕΠΑΛ ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες ανακαίνισης των προκατασκευασμένων αιθουσών. Αντικαθίστανται τα κουφώματα με καινούρια αλουμινίου, τοποθετούνται νέα δάπεδα και επενδύσεις.

«Μας περιμένει αγώνας δρόμου, δεδομένου ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος με τη διακοπή των εργασιών λόγω της πανδημίας. Θα κάνουμε όμως κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και ελπίζουμε ότι η ολοκλήρωση του έργου θα γίνει εντός χρονοδιαγράμματος», σημείωσε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη.

Σημειώνεται ότι από τη δημοπράτηση του έργου έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες σε 13 (!) σχολικά συγκροτήματα, κάποια από τα οποία δεν είχαν επισκευαστεί εδώ και πολλά χρόνια ή και ποτέ. Οι εργασίες περιλαμβάνουν: τοποθετήσεις μονώσεων, ανακαινίσεις προκατασκευασμένων αιθουσών και τοποθετήσεις νέων, ανακαινίσεις τουαλετών, βάψιμο εξωτερικών όψεων είναι μερικές από τις εργασίες που λαμβάνουν χώρα. Την εικόνα συμπληρώνουν χρωματιστά graffiti που αλλάζουν κυριολεκτικά τις όψεις των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης.