Title Image

Δράσεις Δήμου Χαλανδρίου ενόψει επαναλειτουργίας νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων

Δράσεις Δήμου Χαλανδρίου ενόψει επαναλειτουργίας νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων

Ενόψει της επαναλειτουργίας των δημοτικών και των νηπιαγωγείων τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, ο Δήμος Χαλανδρίου προέβη σε μια σειρά από ενέργειες για τον περιορισμό, στο μέτρο του δυνατού, του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού στη σχολική κοινότητα, για την προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί η διενέργεια απολυμάνσεων σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα, οι οποίες θα υλοποιηθούν την Παρασκευή 29 Μαΐου. Στο μεταξύ έχουν υλοποιηθεί όλες οι τακτικές απεντομώσεις και στα προαύλια των σχολείων έχει γίνει καθαρισμός από το ειδικό μηχάνημα του Δήμου Χαλανδρίου.

Μάσκες και αντισηπτικά

Η Σχολική Επιτροπή Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλανδρίου έχει προβεί στην προμήθεια 1.300 υφασμάτινων μασκών, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, και 1700 μασκών μιας χρήσεως. Επιπλέον, έχει προμηθευτεί 190 τεμάχια αντισηπτικών τα οποία έχουν ήδη έχουν διανεμηθεί σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα.

Στις 28 Μαΐου παρελήφθησαν από το υπουργείο Παιδείας 423 τεμάχια αντισηπτικών του ενός λίτρου, τα οποία θα διανεμηθούν αύριο Παρασκευή 29 Μαΐου, σύμφωνα με την κατάσταση του υπουργείου. Επιπλέον εγκρίθηκε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, η αγορά 300 τεμαχίων αντισηπτικών των 500 ml, για ανάγκες που μπορεί να προκύψουν κατά τη λειτουργία των σχολείων.

Σημειώνεται ότι με τις παραπάνω προμήθειες σε μάσκες και αντισηπτικά καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες όλων των σχολικών συγκροτημάτων της Α’ Βάθμιας του Δήμου Χαλανδρίου.

Θερμόμετρα ανέπαφης μέτρησης

Η Σχολική Επιτροπή Α’ Βάθμιας έχει προμηθεύσει όλες τις σχολικές μονάδες με θερμόμετρα ανέπαφης μέτρησης (31 τεμάχια).

Μέτρα ατομικής προστασίας εργαζομένων

Επιπλέον, έχουν διατεθεί στους εργαζόμενους (καθαρίστριες και σχολικοί τροχονόμοι) στα σχολικά συγκροτήματα τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες και γάντια), ενώ εντός των ημερών θα δοθούν και ειδικές στολές προστασίας.

Καθαρισμός σχολικών κτιρίων

Όσο αφορά τον καθαρισμό των σχολικών κτιρίων, αυτός εξυπηρετείται, με απόφαση δημάρχου, από τις σχολικές καθαρίστριες αορίστου χρόνου και τις καθαρίστριες που απασχολούνται με σύμβαση έργου (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), οι οποίες θα παρέχουν υπηρεσία σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους και οδηγίες (καθαρισμός σχολικών κτιρίων δύο φορές την ημέρα κατά τη διάρκεια λειτουργίας και ως το πέρας του σχολικού ωραρίου).

Με αφορμή την επαναλειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Ιωάννα Αθανασάτου σημείωσε: «Με τις παραπάνω ενέργειες – για την υλοποίηση των οποίων ευχαριστώ τη Σχολική Επιτροπή Α’ Βάθμιας και όλους τους εργαζόμενους του τμήματος Παιδείας- ο Δήμος Χαλανδρίου συμβάλει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην όσο το δυνατό ασφαλέστερη επάνοδο των μικρών μαθητών και των εκπαιδευτικών στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της πόλης μας. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων».