Title Image

Πώς θα επαναλειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Χαλανδρίου

Πώς θα επαναλειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Χαλανδρίου

Ολοκληρώθηκαν οι πυρετώδεις προετοιμασίες στα επτά (7) τμήματα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου, για την επιστροφή των νηπίων και των βρεφών τη Δευτέρα 1η Ιουνίου. Το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Χαλανδρίου έχουν επιμεληθεί πλήρως τους χώρους που θα υποδεχτούν τους μικρούς μας φίλους.

Η προσπάθεια του Δήμου Χαλανδρίου και της δ/νσης Προσχολικής Αγωγής επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση όλων των οικογενειών σε καθημερινή βάση.

Στο πλαίσιο αυτό προκρίθηκε η καθημερινή προσέλευση των νηπίων έναντι της εκ περιτροπής προσέλευσης και η λειτουργία  –σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ- έως 15μελών τμημάτων με αποστάσεις ενάμιση μέτρου (1,5 μ.), με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εσωτερικών χώρων των σταθμών παράλληλα με τους ωραίους εξωτερικούς χώρους.

Οι σταθμοί θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα με ωράριο 07:30 – 14:30.

Μέτρα προστασίας

Ως προς τα μέτρα προστασίας σημειώνεται ότι έχει διενεργηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους των σταθμών ενώ έχει ληφθεί πρόνοια για τον εφοδιασμό τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, ατμοκαθαριστές για τα παιχνίδια και τις επιφάνειες κλπ.) και εξετάζεται κάθε σχετική επιπλέον δυνατότητα για την κατά το δυνατό μεγαλύτερη ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων.

Το επόμενο διάστημα θα επανεκτιμηθούν όποιες βελτιωτικές κινήσεις απαιτηθούν για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των οικογενειών.

«Με τη σύμπραξη όλων -προσωπικού και γονέων- και με τη στήριξη του Δήμου, προσδοκούμε στην ορθότερη επιτέλεση του παιδαγωγικού και κοινωνικού έργου των Παιδικών Σταθμών μας», σημείωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Ιωάννα Αθανασάτου.