Title Image

Αναστολή προγράμματος Καλοκαιρινής Απασχόλησης

Αναστολή προγράμματος Καλοκαιρινής Απασχόλησης

Ο  Δήμος Χαλανδρίου εφαρμόζοντας τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών και  τις συστάσεις των επιστημόνων, με γνώμονα την προστασία των παιδιών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών, ανακοινώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τους καλοκαιρινούς μήνες 2020:

α) Τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης μαθητών δημοτικών και νηπιαγωγείων στα σχολεία του Δήμου.

β)  Το καλοκαιρινό αθλητικό camp στο Αθλητικό Κέντρο.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε με αίσθημα ευθύνης, δεδομένου ότι συνεχίζεται η εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, ειδικά σε περιπτώσεις συνωστισμού.

Ο Δήμος Χαλανδρίου εκτίμησε ότι δεν θα ήταν δυνατό φέτος να λειτουργήσει το πρόγραμμα με τα αναγκαία ποιοτικά χαρακτηριστικά και ότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα αποστασιοποίησης. Πολύ περισσότερο που,  λόγω και της φύσης των σχετικών  δραστηριοτήτων που προϋποθέτουν  φυσική  επαφή και κοινωνική  συναναστροφή (θεατρικό παιχνίδι, ομαδικά αθλήματα) τα παιδιά μοιράζονται τα ίδια υλικά και αντικείμενα και παραμένουν, εξ αιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους.

Της απόφασης προηγήθηκε επικοινωνία του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου με τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων, οι περισσότεροι από τους οποίους συμφώνησαν στην αναστολή του προγράμματος καλοκαιρινής απασχόλησης.

«Ευχαριστούμε τους γονείς για την κατανόηση και την υπεύθυνη στάση που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Θα υποδεχτούμε τους μικρούς μας φίλους το επόμενο καλοκαίρι, με καλύτερες, ελπίζουμε, συνθήκες και όρους», τόνισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.