Title Image

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις άνοιξαν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Χαλανδρίου

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις άνοιξαν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Χαλανδρίου

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε η λειτουργία του Παιδικών Σταθμών του Δήμου Χαλανδρίου για το 2020-2021, με 456 παιδιά (νήπια και βρέφη), με ικανό αριθμό παιδαγωγών και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και με όλες τις δυνατές πρόνοιες για την προστασία από τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, για τη χρονιά που διανύουμε στα τμήματα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου θα φιλοξενηθούν 304 νήπια και 152 βρέφη, με βάση τους πίνακες που καταρτίστηκαν με το αντικειμενικό και διαφανές σύστημα μοριοδότησης, τις δηλώσεις προτίμησης των γονιών για τους παιδικούς σταθμούς επιλογής τους και τη δυναμικότητα του κάθε σταθμού. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικά σφιχτό χρονοδιάγραμμα δεδομένου ότι μόλις στις 20 Αυγούστου γνωστοποιήθηκαν από την ΕΕΤΑΑ τα αποτελέσματα για τους δικαιούχους των voucher του ιδιωτικού τομέα.

Για τα ελάχιστα παιδιά (14 νήπια και 27 βρέφη) που έμειναν εκτός κατά την πρώτη φάση επιλογής θα συνεδριάσει εκ νέου, μέσα στο μήνα, η ειδική διαπαραταξιακή επιτροπή, ώστε να εξεταστούν τα κενά που θα έχουν δημιουργηθεί σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες κενές θέσεις, για να ενταχθούν σταδιακά όλα τα παιδιά, όπως έγινε άλλωστε και τις προηγούμενες χρονιές.

Πληρότητα προσωπικού και συνθήκες ασφαλείας

Για τη διασφάλιση της απόλυτα εύρυθμης λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών από τον Δήμο Χαλανδρίου:

► Ανανεώθηκαν εγκαίρως οι συμβάσεις του προσωπικού –όλων των ειδικοτήτων- μέσω ΕΣΠΑ.

► Εφοδιάστηκαν όλα τα τμήματα Προσχολικής Αγωγής με τα προβλεπόμενα μέσα για την προστασία του προσωπικού αλλά και των φιλοξενούμενων νηπίων και βρεφών (μάσκες, αντισηπτικά, θερμόμετρα κ.α.).

► Συνεχίζεται η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων που ξεκίνησε μέσα στο Καλοκαίρι – έργο προϋπολογισμού 370.000- ώστε να ανταποκρίνονται οι Παιδικοί Σταθμοί στις αυστηρές προδιαγραφές αδειοδότησης και να επιτυγχάνεται η ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και η πιο άνετη διαβίωση παιδιών, παιδαγωγών και προσωπικού, χωρίς να επιβαρύνονται οι δημότες. 

Απαλλαγές από τροφεία  και ένταξή βρεφών από 12 μηνών

Σημειώνεται ότι για μια ακόμη χρονιά και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ο Δήμος Χαλανδρίου διατηρεί την πλήρη απαλλαγή από τα τροφεία των οικογενειών με εισοδήματα έως 25.000 ευρώ. Και για πρώτη χρονιά μείωσε φέτος το όριο ηλικίας των βρεφών που γίνονται δεκτά στους 12 μήνες από 17 που ήταν μέχρι πέρσι.

«Δίπλα στις οικογένειες με μικρά παιδιά»

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των παιδικών σταθμών, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής Ιωάννα Αθανασάτου σημείωσε:

«Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου συνεχίζει να στέκεται σθεναρά δίπλα στις οικογένειες με μικρά παιδιά, με μοναδικό γνώμονα να προσφέρουμε στα βρέφη και τα νήπια που φιλοξενούνται στα τμήματα της Προσχολικής Αγωγής του Δήμου μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης και στις έκτακτες συνθήκες που επιβάλει η απειλή του κορονοϊού. Το βέβαιο είναι ότι το έλλειμμα υποστήριξης και πρόνοιας από την Πολιτεία δεν πρόκειται να εμποδίσει σε καμία περίπτωση την εύρυθμη λειτουργία των 7 τμημάτων Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου και του 8ου που ετοιμάζεται.

Διαβεβαιώνουμε τους γονείς ότι επανεκτιμούμε συνεχώς τις όποιες βελτιωτικές κινήσεις απαιτηθούν για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους μια όμορφη και δημιουργική χρονιά, με τη διαρκή στήριξη των εξαίρετων παιδαγωγών μας και όλου του προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών μας».