Title Image

«Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Κουράση στον ολισθηρό κατήφορο της μικροπολιτικής»

«Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Κουράση στον ολισθηρό κατήφορο της μικροπολιτικής»

Στη νέα ανακοίνωση της παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» για το έργο ανέγερσης του δημαρχείου η οποία βάλει με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου απαντά:

 

ΔΕΝ θα ακολουθήσουμε τα μέλη της παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» και τον επικεφαλής της κ. Γ. Κουράση στον ολισθηρό κατήφορο της μικροπολιτικής και στους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς περί «θράσους», «ανικανότητας» και «ανεπάρκειας» του δημάρχου Χαλανδρίου, τους οποίους επαναφέρουν με κάθε ευκαιρία στο προσκήνιο για τη δημιουργία εντυπώσεων και όχι για την άσκηση εποικοδομητικής αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά την καθ’ όλα νόμιμη διαδικασία ανάλωσης απρόβλεπτων δαπανών στα δημόσια έργα φαίνεται ότι ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος έχουν επιλεκτική μνήμη. Τους θυμίζουμε λοιπόν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην πόλη. Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας στις 15/10/2013, εγκρίθηκε ο πρώτος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών (Α.Π.Ε.) για το έργο ανέγερσης του Παιδικού Σταθμού στο Πάτημα ΙΙ, ο οποίος πρόβλεπε ανάλωση του 73% (!) των απρόβλεπτων δαπανών για την υλοποίηση του έργου.

Ως αντιπολίτευση η «Αντίσταση» μέσω του δημοτικού της συμβούλου τότε κ. Γ. Καλομοίρη υπερψήφισε τον Α.Π.Ε και δεν έσπευσε να κατηγορήσει τον τότε δήμαρχο κ. Γ. Κουράση για  «ανικανότητα» και «κατασπατάληση» δημοσίου χρήματος.

Αν ακολουθούσαμε το σκεπτικό της μείζονος ευλόγως θα αναρωτιόμασταν: Αν η ανάλωση του 60% των απρόβλεπτων καταδεικνύει «ανικανότητα» του δημάρχου, «προχειρότητα» των μελετών και «κατασπατάληση» δημοσίου χρήματος, η ανάλωση του 73% τι καταδεικνύει κύριε Κουράση;

ΔΕΝ θα ακολουθήσουμε τη μείζονα αντιπολίτευση ούτε στην επιλογή της να αφήσει αιχμές περί της εγκυρότητας και της αρτιότητας των μελετών που έρχονται προς ψήφιση στο Δ.Σ., την οποία «οφείλει να διασφαλίζει ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του», γιατί, ως γνωστόν κύριοι, ο δήμαρχος δεν συντάσσει μελέτες. Η σύνταξη και ο έλεγχος των μελετών είναι έργο των υπηρεσιών του Δήμου, στις οποίες η σημερινή διοίκηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Οι άνθρωποι που τις στελεχώνουν άλλωστε είναι οι ίδιοι από την εποχή της δημαρχίας Κουράση και ποτέ δεν τους εμπλέξαμε ούτε θα τους εμπλέξουμε σε μικροπολιτικά παιχνίδια.

ΔΕΝ θα ακολουθήσουμε τη δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση» στον ολισθηρό κατήφορο της μικροπολιτικής. Θα συνεχίσουμε να παράγουμε έργο προς όφελος της πόλης και των ανθρώπων της.

 

Υ.Σ.: Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στο προαναφερθέν έργο του Παιδικού Σταθμού στο Πάτημα, η ανάλωση του 73% των απρόβλεπτων δαπανών, από τον πρώτο Α.Π.Ε, κρίθηκε απαραίτητη λόγω αστοχίας της μελέτης στην πρόβλεψη, μεταξύ άλλων, εδαφιόπλακας.

Συνολικά για το συγκεκριμένο έργο έγιναν 5 Ανακεφαλαιωτικοί Πίνακες και ολοκληρώθηκε επί των ημερών μας ΧΩΡΙΣ υπέρβαση του προϋπολογισμού του.