Title Image

Διαρκής η στήριξη της δημοτικής Αρχής στους μαθητές του Χαλανδρίου

Διαρκής η στήριξη της δημοτικής Αρχής στους μαθητές του Χαλανδρίου

Η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση απαντώντας στις αιτιάσεις της δημοτικής παράταξης “Χαλάνδρι σε Δράση”, με αφορμή την αγορά 125 τάμπλετ για τη στήριξη των μαθητών που έχουν αποκλειστεί από την τηλεκπαίδευση.

Με έκπληξη και απορία υποδέχτηκε η δημοτική Αρχή την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» με επικεφαλής τον κ. Γ. Κουράση, με την οποία εγκαλείται η σημερινή Διοίκηση γιατί δεν κάνει περισσότερα για τους μαθητές της πόλης μας στη δύσκολη αυτή συγκυρία της πανδημίας. Η ανακοίνωση έγινε με αφορμή την αγορά 125 τάμπλετ από το Δήμο Χαλανδρίου για τη στήριξη μαθητών που έχουν αποκλειστεί από την τηλεκπαίδευση και την προσχηματική καταψήφιση από την παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση» ευτελούς δαπάνης 2.480 ευρώ για ημερολόγια αφιερωμένα στα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821.

Προτείνουμε στη μείζονα να είναι πιο συγκρατημένη όταν κάνει υποδείξεις στη σημερινή Διοίκηση του Δήμου, ειδικά για θέματα Παιδείας.

  • Γιατί ο κ. Κουράσης, που σήμερα αγωνιά για τις ανάγκες της Παιδείας, από το 2011 έως το 2014 που διετέλεσε δήμαρχος διέθετε στις Σχολικές Επιτροπές το …μυθικό ποσό των 0 ευρώ!
  • Γιατί η οικονομική ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών έφτασε τις 625.000 ευρώ το 2019 και ξεπέρασε τις 350.000 ευρώ το 2020.
  • Γιατί η σημερινή Διοίκηση υλοποιεί το 2020 έργα 3.147.300 ευρώ στα σχολεία της πόλης που περιλαμβάνουν τις κτιριακές υποδομές, την τοποθέτηση ραμπών και χώρων υγιεινής ΑμεΑ, την τοποθέτηση ανελκυστήρων, την ενεργειακή αναβάθμιση και τη θωράκιση από πυρκαγιά.
  • Γιατί στις 14 Σεπτεμβρίου, όταν άνοιξαν τα σχολεία, οι μαθητές του Χαλανδρίου είχαν μάσκες, με έγκαιρες κινήσεις του Δήμου, τη στιγμή που αγνοούνταν οι μάσκες τις οποίες είχε υποσχεθεί η Πολιτεία.

Η δημοτική Αρχή καλεί τη μείζονα αντιπολίτευση να μην ανησυχεί γιατί την κάλυψη των αναγκών των μαθητών του Χαλανδρίου. Αν η κυβέρνηση –με την οποία ιδεολογικά ταυτίζεται η παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση-  συνεχίσει να μην ανταποκρίνεται στις δικές της υποσχέσεις για παροχή 90.000 τάμπλετ, ο Δήμος Χαλανδρίου με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές θα είναι παρών, όπως  έπραξε άλλωστε και στην περίπτωση των μασκών.

Υ.Σ. Με την ίδια έκπληξη πάντως διαπίστωσε η δημοτική Αρχή, στην Οικονομική Επιτροπή στις 26 Νοεμβρίου 2020, ότι μάλλον ήταν fake η αγωνία της παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» για το δημόσιο χρήμα και τον Χαλανδραίο φορολογούμενο που θα …πληρώσει τις απρόβλεπτες δαπάνες ανέγερσης του νέου δημαρχείου. Ο εκπρόσωπος της μείζονος καταψήφισε (!) στην εν λόγω συνεδρίαση την πρόταση της Διοίκησης για απόρριψη του αιτήματος του εργολάβου για επιπλέον 160.000 ευρώ. Εκπληκτικό! Η παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση» κατακεραυνώνει τη Διοίκηση για την κοστολόγηση των νόμιμων δαπανών για την αντιστήριξη του νέου δημαρχείου και την …σπατάλη των απρόβλεπτων δαπανών, συνάσσεται όμως με το αίτημα του εργολάβου για περαιτέρω αύξησή τους…