Title Image

Ημέρα της Γυναίκας – Ο Δήμος Χαλανδρίου δίπλα στις Κούρδισες του Λαυρίου

Ημέρα της Γυναίκας – Ο Δήμος Χαλανδρίου δίπλα στις Κούρδισες του Λαυρίου

Δίπλα στις Κούρδισες που φιλοξενούνται στον καταυλισμό Κούρδων πολιτικών προσφύγων στο Νεράκι Λαυρίου βρέθηκε την Κυριακή 7 Μαρτίου η αντιδήμαρχος του Δήμου Χαλανδρίου Έλενα Χριστούλη για να συμμετάσχει στη συμβολική δεντροφύτευση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας.

Στην αντιδήμαρχο Χαλανδρίου προσφέρθηκαν πέντε μουριές για να φυτευτούν στο Χαλάνδρι ως υπόμνηση της ελληνο-κουρδικής φιλίας, πέντε δέντρα για να συμβολίζουν την Φιλία, την Αλληλεγγύη, την Ειρήνη, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

«Στον καταυλισμό με υποδέχτηκαν γυναίκες πολιτικών προσφύγων, γυναίκες που η ζωή τις έφερε αντιμέτωπες με τους τζιχαντιστές και στους Τούρκους εθνικιστές στη Ροζάβα, στη Συρία, στην Τουρκία. Γυναίκες με λάμψη στα μάτια που πήραν τη ζωή στα χέρια τους και γλύτωσαν τον θάνατο από τύχη. Τις συνάντησα το 2015 στο Κομπάνι, στο Σουρούτς,  στο Ντιγιάρμπαγκιρ. Τις ξαναβρήκα στο Λαύριο, με διαφορετικά ονόματα, αλλά πάντα ίδιες, όμορφες, περήφανες, δυνατές και αποφασισμένες να πολεμήσουν για τη ζωή. Οι Κούρδισες που είναι στην ιεραρχία ισότιμες πάντα με τους άντρες -όπου υπάρχει επικεφαλής άντρας υπάρχει ταυτόχρονα και γυναίκα, στο στρατό, στην κυβέρνηση, στους συλλόγους, στις κοινότητες- μας δείχνουν το δρόμο», σημείωσε η αντιδήμαρχος Έλενα Χριστούλη.

Στο πλαίσιο της δράσης φυτεύτηκαν 50 δέντρα (μουριές) για να εξασφαλιστεί σκιά γύρω από τα κοντέινερς που διαβιούν οι Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες.

Εκπρόσωποι της Επιτροπής Συμπαράστασης Προσφύγων Λαυρίου παρέδωσαν τρόφιμα και συνέδραμαν στη δεντροφύτευση.

Δεδομένου ότι οι πολιτικοί πρόσφυγες δεν βγαίνουν εκτός καταυλισμού, η αντιδήμαρχος Χαλανδρίου και τα μέλη της Επιτροπής Συμπαράστασης υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορονοϊό πριν επισκεφθούν τον καταυλισμό.