Title Image

Σίμος Ρούσσος: «Είναι η ώρα κάθε δημοκρατικός πολίτης να πει τέρμα, ως εδώ»

Σίμος Ρούσσος: «Είναι η ώρα κάθε δημοκρατικός πολίτης να πει τέρμα, ως εδώ»

Στον ρ/σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και στον δημοσιογράφο Νίκο Ξυδάκη μίλησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος για την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στη λαϊκή του Κάτω Χαλανδρίου, το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021, αλλά για τις συνέπειες της πανδημίας στην κοινωνική συνοχή της πόλης του Χαλανδρίου.

Αναφορικά με την επίθεση της αστυνομίας, ο δήμαρχος Χαλανδρίου σημείωσε: «αυτό που είδαμε το Σάββατο στο Χαλάνδρι ήταν μία απρόκλητη επίθεση ομάδων της αστυνομίας, με δύο διμοιρίες ΜΑΤ, με άπειρα μηχανάκια τα οποία επέλαυναν μέσα στη λαϊκή, ανάμεσα σε καρότσια, σε μωρά, σε ανθρώπους που ψώνιζαν σε μία φιλήσυχη γειτονιά, προκειμένου να κυνηγήσουν κάποιους που άπλωσαν ένα πανό για την γνωστή υπόθεση της απεργίας πείνας. Μέχρι και ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε πάνω από το Χαλάνδρι το Σάββατο το πρωί που έμοιαζε με κατεχόμενη πόλη».

Ο ίδιος τόνισε ότι τα περιστατικά αυτά συνδέονται με την αναποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας: «Αυτά δεν νομίζω ότι είναι πράγματα τα οποία μπορεί να τα ανεχτεί οποιοσδήποτε δημοκρατικός πολίτης… και δείχνουν ένα αδιέξοδο σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας, φάρμακα δεν υπάρχουν, εμβόλια δεν γίνονται με τους ρυθμούς που πρέπει, το εθνικό σύστημα υγείας έχει βουλιάξει και η μόνη συνταγή είναι “καθίστε μέσα”. Αυτό ο κόσμος δεν μπορεί να το δεχτεί άλλο […] Οδηγούμαστε σε πολύ επικίνδυνες εποχές και είναι ώρα ο κάθε δημοκρατικής πολίτης να πει όχι δεν πάει άλλο, ως εδώ».

Ολική καταστροφή για τα καταστήματα της πόλης

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου περιέγραψε επίσης τη ζοφερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες της πόλης, τονίζοντας: «Είναι μια εικόνα ολικής καταστροφής για τα καταστήματα της πόλης. Για όλους τους επαγγελματίες της αγοράς που αντιμετωπίζουν με τρόμο την επόμενη μέρα, γιατί τα μεγάλα προβλήματα θα τα δούμε όταν, εάν και εφόσον ανοίξει η αγορά. […] Χρειάζονται γενναία μέτρα από την πλευρά της Πολιτείας και μέχρι σήμερα δεν τα έχουμε δει».

 Χρειάζονται μέτρα για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία

Για το θέμα των σχολείων, ο Σίμος Ρούσσος σημείωσε ότι ο Δήμος από την πλευρά του έχει κάνει ό,τι ήταν δυνατό για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων -με την προμήθεια μασκών, αντισηπτικών και την έγκαιρη πρόσληψη καθαριστριών- αλλά και τη συμμετοχή όλων των μαθητών στην τηλεκπαίδευση με την προμήθεια των αναγκαίων τάμπλετ, πρόσθεσε ωστόσο ότι «υπάρχει πλέον ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα γιατί τα παιδιά μας είναι πλέον εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας για ένα χρόνο με προφανείς συνέπειες στη μάθηση αλλά και την ψυχολογία τους. […]  χρειαζόμαστε άλλα μέτρα που θα επιτρέψουν την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χαλανδρίου.