Title Image

Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων – Νέες προκηρύξεις και προγράμματα ΟΑΕΔ

Γραφείο Ενημέρωσης Ανέργων – Νέες προκηρύξεις και προγράμματα ΟΑΕΔ

Το Γραφείο Υποστήριξης Ανέργων του Δήμου Χαλανδρίου ενημερώνει για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, για προκηρύξεις και υπάρχουσες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Οι αγγελίες αντλούνται από διάφορες ιστοσελίδες αναζήτησης εργασίας και είναι στην ευθύνη του κάθε ενδιαφερόμενου ο τρόπος διαχείρισής τους.

⇒ Ανακοίνωση του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι πέντε (25) ατόμων  ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού  για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΠΕΚΑ, που εδρεύει στην Αθήνα Ν. Αττικής, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να υποβάλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων εργασίας Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ – ΑΣΕΠ)» δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ενότητα «ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ» του Κεφαλαίου ΙΙ του ανωτέρω Παραρτήματος.

⇒ Ο Δήμος Αμαρουσίου με την υπ΄αριθ. ΣΟΧ1/2021 του ΑΣΕΠ ανακοίνωση θα προβεί στη σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, συνολικά εβδομήντα τριών (73) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων και συγκεκριμένα:

Πέντε (5) ΔΕ Οδηγούς,

Ένας (1)  ΔΕ Χειριστής Μηχανημάτων Έργου με άδεια Χειριστή καλαθοφόρου (2.5) και άδεια Χειριστή  γερανοφόρου (2.3) ,

Δύο (2) ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Έργου με άδεια Χειριστή Σαρώθρου (4.1) και με άδεια Χειριστή εκσκαφέα – φορτωτή (1.3),

Δύο (2) ΔΕ Ηλεκτρολόγους Εσωτερικών Εγκαταστάσεων και Κτιρίων,

Ένας (1) ΔΕ Ηλεκτρολόγος,

Εξήντα (60) ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας και

Δύο (2) ΥΕ Εργάτες Συντήρησης Οδών, Κτιρίων & Κοινόχρηστων Χώρων.

Η σύναψη  των συμβάσεων θα έχουν οκτάμηνη (8) διάρκεια.

Ημερομηνία Έναρξης Υποβολής Αιτήσεων :  από  20/03/2021

Ημερομηνία Λήξης Υποβολής Αιτήσεων : έως και  29/03/2021

Οι  ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό  «ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ6» και να την υποβάλουν αποκλειστικά ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση:  Δήμος Αμαρουσίου,  Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της Δ/νσης Διοίκησης & Ανθρώπινου Δυναμικού

Ανακοίνωση για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης διετούς διάρκειας, η οποία δύναται να ανανεώνεται μέχρι τη λήξη του προγράμματος, συνολικά χιλίων εννιακοσίων τριάντα πέντε (1935) ατόμων, τα οποία θα στελεχώσουν τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) των ΔΥΠΕ, ως κατωτέρω:

Α’ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), Κλάδων/Ειδικοτήτων: Ιατρών Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής/Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής ή Παθολογίας/Εσωτερικής Παθολογίας και Παιδιατρικής, εννιακοσίων σαράντα δύο (942) θέσεων

Β’ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), Κλάδων/Ειδικοτήτων: Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Εργασίας, Διοικητικού – Οικονομικού και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.) θέσεις Κλάδου: Επισκεπτών-τριών Υγείας, εννιακοσίων ενενήντα τριών (993) θέσεων.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
I. Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και υποχρεωτικά προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων, όπως αυτά αναγράφονται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ και στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑ Α’:ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ της παρούσας, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Υπουργείο Υγείας, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (tomy.moh.gov.gr). Η ηλεκτρονική αίτηση συμπληρώνεται σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑ Ε’: Οδηγίες Συμπλήρωσης Ηλεκτρονικής Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης της παρούσας.  Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει την 29/03/2021 και ώρα 09:00 και λήγει την 12/04/2021 και ώρα 23:59 . Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία και την ώρα της οριστικής ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης στον προκαθορισμένο διαδικτυακό τόπο.

ΟΑΕΔ  πρόγραμμα κατάρτισης για άνεργους-ες ως 29 ετών: Από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 και ώρα 15:00, ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο δωρεάν εξ αποστάσεως πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με πιστοποίηση.

Η νέα δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας ΟΑΕΔ-Google Ελλάδας που, ως μέλη της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, συνεργάζονται για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας. Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, καλούνται να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους έως και την Κυριακή, 4 Απριλίου 2021 και ώρα 23:59.

Στοχεύοντας στην ενίσχυση και αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δωρεάν κατάρτιση 3.000 ανέργων σε τέσσερεις θεματικές ενότητες που οδηγούν στην απόκτηση των εξής πιστοποιητικών:

– IT Support Specialist Certificate (τεχνική υποστήριξη πληροφορικής)
– UX Designer Certificate (σχεδιασμός εμπειρίας χρήστη)
– Project Manager Certificate (διαχείριση έργου)
– Data Analyst Certificate (ανάλυση δεδομένων)

Τα προσφερόμενα πιστοποιητικά κατάρτισης παρέχονται αποκλειστικά στα αγγλικά. Κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να ολοκληρώσει τουλάχιστον μία θεματική ενότητα, αλλά εάν επιθυμεί μπορεί να ολοκληρώσει όλες τις θεματικές ενότητες. Η κατάρτιση παρέχεται μέσω της πλατφόρμας Coursera και με την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε θεματικής ενότητας, ο ωφελούμενος θα λαμβάνει αυτόματα το αντίστοιχο πιστοποιητικό – βεβαίωση ολοκλήρωσης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, έως 29 ετών, αποφοίτους τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με γνώσεις Αγγλικής γλώσσας και υπολογιστών, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στον ιστότοπο www.oaed.gr. Η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr . Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες →  Δωρεάν παροχή στο εξ αποστάσεως Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Επαγγελματικής Κατάρτισης με Πιστοποίηση για ανέργους.

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων συμμετοχής, θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους και στη συνέχεια θα σταλεί στους ωφελούμενους email του ΟΑΕΔ με οδηγίες, σχετικά με την εγγραφή και παρακολούθηση του προγράμματος. Η ημερομηνία λήξης των διαδικτυακών μαθημάτων και συνολικά του προγράμματος είναι Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021.

Τέλος, με την επιτυχή ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος και εφόσον πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις, οι ωφελούμενοι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδοτούμενης απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, το οποίο σχεδιάζει να υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr