Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Ψήφισμα Αλληλεγγύης στους διωκόμενους Δημάρχους
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη των δημοτών του Χαλανδρίου στον διωκόμενο Δήμαρχο Πάτρας, κ. Κωνσταντίνο Πελετίδη, ο οποίος πρόκειται να δικαστεί στις 27 Απριλίου 2017.

Ο Δήμαρχος Πάτρας, συνεχίζει να διώκεται ποινικά, όπως και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, κ. Συμεών Ρούσσος, μαζί με τους Δημάρχους των Δήμων: Ζωγράφου, κα Τίνα Καφατσάκη-Βλάχου, Λάρισας, κ. Απόστολο Καλογιάννη και Νίκαιας, κ. Γεώργιο Ιωακειμίδη, επειδή τον Σεπτέμβριο του 2014 αρνήθηκαν να υπακούσουν στις εντολές της κυβέρνησης για επανέλεγχο της διαδικασίας μετατροπής συμβάσεων εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Αυτή η κυβερνητική επιλογή, όπως είχε εκτιμηθεί ομόφωνα και από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, είχε στόχο να οδηγήσει σε απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου διεκδικεί την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας στην Αυτοδιοίκηση και τη στελέχωση του Δήμου μας και όλων των Δήμων της χώρας με μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να άρει, με νομοθετική ρύθμιση, το αξιόποινο των πράξεων και παραλείψεων όλων των αιρετών, καθώς και των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, που δεν «συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις» της εξουσίας και ακύρωσαν, με αυτή τους τη στάση, τα σχέδια για δεκάδες χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων μέσω της «αξιολόγησης» και του επανελέγχου της μετατροπής συμβάσεων.  

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:

Ξεκινά η Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση σε σχολεία – Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς – Ανοιχτή τηλεδιάσκεψη την Κυριακή 22/6

Η πρώτη περίοδος της « Καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης 2025» του Δήμου Χαλανδρίου ξεκινάει τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2025 και ολοκληρώνεται

Περισσότερα
Ιούνιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30