Title Image

Στην 3η φάση προχωρά το έργο ομβρίων στο Πολύδροσο – Ανοίγει η οδός Κ. Βάρναλη

Στην 3η φάση προχωρά το έργο ομβρίων στο Πολύδροσο – Ανοίγει η οδός Κ. Βάρναλη

Με ταχείς ρυθμούς υλοποιείται το έργο ομβρίων στο Πολύδροσο, το οποίο προχωρά πλέον στην τρίτη φάση κατασκευής (σχέδιο 1), που περιλαμβάνει τον αγωγό επί της οδού Λ. Πεντέλης, από Ηρακλειδών έως Ευριπίδου.

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου, νωρίτερα από ότι είχε προβλεφθεί στον αρχικό σχεδιασμό, παραδίδεται εκ νέου στην κυκλοφορία η οδός Κ. Βάρναλη, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα από Αθ. Διάκου έως Π.Π. Γερμανού.

Τι περιλαμβάνει η 3η φάση – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 ξεκινά η 3η φάση του έργου  που περιλαμβάνει τον αγωγό επί της οδού Λ. Πεντέλης από Ηρακλειδών έως Ευριπίδου. Η αποπεράτωση των εργασιών προβλέπεται έως τις 15 Αυγούστου 2021. Ο αγωγός επί της Λ. Πεντέλης θα είναι ο αποδέκτης των αγωγών Ευριπίδου, Ηρακλειδών & Αρτεμισίου η κατασκευή των οποίων θα ακολουθήσει από τα τέλη Αυγούστου.

Για το διάστημα που θα εξελίσσονται τα έργα επί της Λ. Πεντέλης θα ισχύουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σχέδιο 2) που έχουν πάρει και τις ανάλογες αδειοδοτήσεις-εγκρίσεις. Θα ισχύουν τα εξής:
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται μέσω παράκαμψης με κατάλληλη οδική σήμανση (KOK-εργοταξιακή), η οποία φαίνεται στο σχετικό σχέδιο της υπόψη κυκλοφοριακής εργοταξιακής μελέτης και περιγράφεται παρακάτω αναλυτικά:

Α) Κατεύθυνση προς Βριλήσσια – Μαρούσι:

    • Δεξιά στην οδό Δημοσθένους, αριστερά στην οδό Διονύσου, αριστερά στην οδό Ήβης ή εναλλακτικά στην οδό Θησέως και στη συνέχεια όπως και σήμερα.

Β) Κατεύθυνση προς Χαλάνδρι :

    • Δεξιά στην οδό Θρασυβούλου (η οποία θα αντιδρομηθεί από την Ηρώδου Αττικού έως τη Λ. Πεντέλης με κατάλληλη σήμανση ΚΟΚ), αριστερά στην οδό Ηρώδου Αττικού και στην συνέχεια ως έχει προς τη Λ. Πεντέλης

Από τη περιοχή των έργων διέρχονται οι λεωφορειακές γραμμές 461, 451, 460, 450, 447 και έχει εκδοθεί η κατάλληλη άδεια και συγκεκριμένα η υπ΄αριθμ. 1558/3-2-2021 που τροποποιεί τα δρομολόγια.

Το δεύτερο έργο ομβρίων

Το έργο το οποίο είναι ζωτική σημασίας για το Πολύδροσο και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής περιλαμβάνει την τοποθέτηση αγωγών συνολικού μήκους 4.7 χλμ. Είναι προϋπολογισμού 6.807.600,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο έργο που υλοποιεί η σημερινή διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου. Το Φθινόπωρο του 2019 ολοκληρώθηκε με επιτυχία έργο ύψους 5,5 εκατ. ευρώ που αφορούσε τη σύνδεση των νέων αγωγών ομβρίων που εξυπηρετούν  το κεντρικό Χαλάνδρι με τον αγωγό – αποδέκτη τους στις οδούς Παπανικολή – Παλαιολόγου.

«Παρακαλούμε για την κατανόησή σας»

Ο Δήμος Χαλανδρίου ζητά την κατανόηση των κατοίκων της περιοχής για όποιες προσωρινές δυσκολίες ανακύψουν κατά την εκτέλεση των έργων και προσβλέπει στην αγαστή συνεργασία τους έως ότου αυτά ολοκληρωθούν με επιτυχία.