Title Image

«Mind the gap» – Προσβάσιμη παράσταση σύγχρονου χορού στη Ρεματιά

«Mind the gap» – Προσβάσιμη παράσταση σύγχρονου χορού στη Ρεματιά

Η τέχνη μας στηρίζει, στηρίζουμε την τέχνη

και τους ανθρώπους της

Την προσβάσιμη στο περιεχόμενο παράσταση σύγχρονου χορού Mind the gap από την ομάδα Dagipoli Dance Co, παρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 – Νύχτες Αλληλεγγύης, την Παρασκευή 23 Ιουλίου.

Η Dagipoli Dance Co είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού, ο πυρήνας της οποίας αποτελείται από ανάπηρα άτομα ενώ το έργο της στο σύνολό του είναι ένα συγκρουσιακό παιχνίδι που επιβάλει στον θεατή να βγει απ’ τη βολική θέση του παθητικού παρατηρητή, να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του και να παλέψει με τα στερεότυπα και τους δαίμονές του. Στην πορεία της, από τον Μάιο του 2004 που δημιουργήθηκε έως σήμερα, η ομάδα

αναγνωρίσθηκε και καταξιώθηκε από το ευρύ κοινό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, συμμετέχοντας ισότιμα σε δεκάδες διεθνή φεστιβάλ και παρουσιάζοντας κατά μέσο όρο 15 παραστάσεις το χρόνο σε πολύ μεγάλα και σημαντικά θέατρα σε όλον τον κόσμο.

Σύλληψη – Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης
Μουσική σύνθεση – εκτέλεση: Κώστας Λειβαδάς
Φωτισμοί: Γιώργος Καρακουλάκης
Χορεύουν: Ειρήνη Μαυροματάκη, Φαίη Μάλαμα, Κλητώ Τσιγκρή,  Φανή Παρλή, Ελένη Κοντζίλα, Μαρία-Ζωή Τερζοπούλου, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Mario–Sergio Bushi και Γιώργος Χρηστάκης
Αφήγηση: Άννα–Μαρία–Ελευθερία Ματζουράνη, Σταυρούλα Ζάμπρα
Διδασκαλία κειμένων: Ευγενία Αρσένη

Διάρκεια: 60’

Προσβάσιμη παράσταση χορού. Θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για (Κ)κωφούς/ές και βαρήκοους/ες. Με την πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

 Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr
Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ).

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου