Title Image

«Όχι» από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου στην κατάργηση της χρηματοδότησης των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους

«Όχι» από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου στην κατάργηση της χρηματοδότησης των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους

Με ομόφωνο ψήφισμά του από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην κατάργηση της χρηματοδότησης του προγράμματος Άθληση Για Όλους (Π.Α.γ.Ο), επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή στρέφεται ενάντια στους ανέργους, τους νέους, τα ΑμεΑ, τις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, που χάρη στα προγράμματα Π.Α.γ.Ο -που ίσχυαν εδώ και περίπου 40 χρόνια- είχαν τη δυνατότητα άθλησης με χαμηλό η και μηδενικό αντίτιμο.

Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υφυπουργό να πάρει πίσω τη σχετική απόφαση και να προχωρήσει στην περαιτέρω ενίσχυση και την πλήρη χρηματοδότηση των προγραμμάτων.

Αναλυτικά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου εκφράζει την αντίθεσή του για την αιφνίδια κατάργηση της χρηματοδότησης των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο) που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με επιστολή του στη Γ.Γ.Α, μόλις λίγες μέρες πριν την έναρξη των προγραμμάτων και ενώ είχε δρομολογηθεί ο προγραμματισμός των Δήμων ολόκληρης της χώρας.

Η κίνηση αυτή στρέφεται ενάντια στους ανέργους, τους νέους, τα ΑμεΑ, τις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, που χάρη στα προγράμματα Π.Α.γ.Ο που ίσχυαν εδώ και περίπου 40 χρόνια, είχαν τη δυνατότητα άθλησης με χαμηλό η και μηδενικό αντίτιμο.

Σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον λόγω της πανδημίας Covid-19 όπου η άθληση έγινε η κύρια διαφυγή για τους πολίτες καθώς και ένας ισχυρός σύμμαχος στην προσπάθεια ψυχικής και σωματικής θωράκισης του οργανισμού, το δικαίωμα στην άθληση έγινε ακόμα ακόμα πιο επιτακτική ανάγκη.

Η παράλογη αυτή απόφαση σημαίνει πως περίπου 1.100 Χαλανδραίοι θα στερηθούν τη δυνατότητα άθλησης, αφού τα Π.Α.γ.Ο ήταν μια σημαντική βοήθεια λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και της υποχρηματοδότησης προς τους δήμους. Σημαίνει επίσης και την ανεργία σε 14 πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής που θα προστεθούν στους 1.300 και πλέον συναδέλφους τους πανελλαδικά.

Ζητάμε από την κυβέρνηση και τον υφυπουργό κ. Αυγενάκη να πάρει πίσω την απόφαση αυτή και να προχωρήσει στην περεταίρω ενίσχυση και την πλήρη χρηματοδότηση αυτών των προγραμμάτων.