Title Image

«Η χειραφέτησις» του Γεωργίου Σουρή – Μια έμμετρη κωμωδία για τα δικαιώματα των γυναικών, στη Ρεματιά

«Η χειραφέτησις» του Γεωργίου Σουρή – Μια έμμετρη κωμωδία για τα δικαιώματα των γυναικών, στη Ρεματιά

Η τέχνη μας στηρίζει, στηρίζουμε την τέχνη

και τους ανθρώπους της

 

Τη θεατρική παράσταση Η χειραφέτησις του Γεωργίου Σουρή, από τη Θεατρική Σκηνή Βαρνάβα του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021  – Νύχτες Αλληλεγγύης, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου.

Η Χειραφέτησις, γράφτηκε το 1901 και θεωρείται η πληρέστερη έμμετρη κωμωδία του σατιρικού ποιητή. Ο Γεώργιος Σουρής μέσα απ’ αυτή τη σάτιρα, υποστηρίζει ουσιαστικά τη χειραφέτηση της γυναίκας και ονειρεύεται να τη δει μορφωμένη, απολυτρωμένη από κοκεταρίες και σνομπισμούς, με δικαιώματα στη ζωή, που θα την κάνουν να αναδειχτεί δημιουργικός κοινωνικός παράγοντας αλλά και χωρίς να καταπατά τη γυναικεία φύση. Οι γυναίκες διεκδικούν πολιτικά δικαιώματα. Τα δύο φύλα αρχικά χωρίζονται και φτιάχνουν δικές τους κοινωνίες αλλά νιώθουν το ένα την έλλειψη του άλλου και ενώνονται ξανά με υποχώρηση των γυναικών.

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Νίκος Γκεσούλης

Μουσική: Γιάννης Ψειμάδας

Σκηνικά – κοστούμια: Τίνα Βασιλοπούλου
Παίζουν: Αναστασία Aποστόλου, Μαρίνα Αντωνίου, Τίνα Βασιλοπούλου, Ελένη Δήμου , Μαρία Καραβά, Ελπίδα Κοτρόγιαννου, Γιώργος Λέπουρης, Εύη Μασιάλα, Δημήτρης Μυλωνάς, Κωνσταντίνα Νικολοπούλου, Λάμπρος Πανόπουλος, Κατερίνα Σκόρδη-Τσούρα, Αναστασία Τουρκαντώνη, Δημήτρης Τσαόπουλος, Όλγα Φωτίου

Διάρκεια: 75΄

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr
Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ).

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου