Title Image

Έρως Μονόπτερος ο Πλάνης – Μια κωμωδία για τα πάθη και τα παθήματα του έρωτα, στη Ρεματιά

Έρως Μονόπτερος ο Πλάνης – Μια κωμωδία για τα πάθη και τα παθήματα του έρωτα, στη Ρεματιά

Η τέχνη μας στηρίζει, στηρίζουμε την τέχνη

και τους ανθρώπους της

 

 

Τη μουσικοθεατρική παράσταση Έρως Μονόπτερος ο Πλάνης σε σκηνοθεσία του Γεράσιμου Γεννατά φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021  – Νύχτες Αλληλεγγύης, τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μια διασκεδαστική παράσταση με πολλή ποίηση, υψηλή μαγειρική και ταχυδακτυλουργικά κόλπα, για την «τρέλα» του έρωτα που μας μεταμορφώνει, μας στοιχειώνει, μας μεθάει και στο τέλος μας νικάει.

Ο Γεράσιμος Γεννατάς σκηνοθετεί τη Μαρία Φλωράτου σε μια ανάλαφρη κωμωδία, που αντλεί κείμενα από την παγκόσμια λογοτεχνία και τα παρουσιάζει σε δραματοποιημένη μορφή ως διαδοχικά κεφάλαια ενός ερωτικού καταλόγου. Αποσπάσματα από τον Πλούταρχο, τη Σαπφώ, τον Ευριπίδη, τον Σαίξπηρ, τον Πούσκιν, τον Επίκουρο και τον Γρυπάρη συνθέτουν ένα απροσδόκητο ερωτικό μενού, για όλα τα γούστα. Έρωτας κεραυνοβόλος, ανεκπλήρωτος, παράνομος, βουκολικός, πλατωνικός και άλλα ερωτικά κεφάλαια, επενδύονται με διασκευές αγαπημένων ελληνικών και ξένων τραγουδιών, δημιουργώντας ένα εύθυμο μουσικοθεατρικό θέαμα.

Ερμηνεία: Μαρία Φλωράτου

Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Γεννατάς

Κείμενα: Γεράσιμος Γεννατάς, Μαρία Φλωράτου

Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

Διασκευή – σύνθεση μουσικής: Διονύσης Μπάστας

 

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

 

Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr

Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

 

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ).

 

 

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ