Title Image

Ο πατέρας μου η Αθήνα – Μια μουσικοθεατρική παράσταση για μια μεγάλη παρέα από όλους και όλες μας στη Ρεματιά

Ο πατέρας μου η Αθήνα – Μια μουσικοθεατρική παράσταση για μια μεγάλη παρέα από όλους και όλες μας στη Ρεματιά

 

Η τέχνη μας στηρίζει, στηρίζουμε την τέχνη

και τους ανθρώπους της

 

 

Τη μουσικοθεατρική παράσταση της Μάνιας Παπαδημητρίου, Ο πατέρας μου η Αθήνα, παρουσιάζει καθολικά προσβάσιμη στο περιεχόμενο, ύστερα από τη συνεργασία του με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021  – Νύχτες Αλληλεγγύης, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου.

Οι συντελεστές της παράστασης μας υπόσχονται μια βραδιά, σαν εκείνες που μας έχουν λείψει τόσο πολύ τους τελευταίους μήνες, όπου το «νέο» και το «παλιό» σιγοτραγουδούν παρέα.

Παλιοί κανταδόροι, πλούσιοι και φτωχοί, έμποροι και διανοούμενοι, εργαζόμενοι και φοιτητές «συναντιούνται» στη Ρεματιά, όπως μαζεύονταν κάποτε για να πιουν το κρασί τους και να τραγουδήσουν με κιθάρες κι ένα μπουζουκάκι, όλα τους τα ντέρτια.Τη λαογραφική αυτή πλευρά της Αθήνας εξερευνούν έξι νέοι και παλιότεροι ηθοποιοί και μουσικοί μέσα από τα μάτια του πατέρα, έτσι όπως τα αφηγήθηκε στην κόρη, Μάνια Παπαδημητρίου.

 

Παίζουν μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου (πιάνο, ακορντεόν), Τάσος Αντωνίου (κιθάρα, μαντολίνο), Θοδωρής Ζέης (μπουζούκι), Μάτα Καστρησίου (κρουστά, μεταλλόφωνο)

Τραγουδούν: Τάσος Αντωνίου, Μάτα Καστρησίου, Αθηνά Χατζηαθανασίου, Μάνια Παπαδημητρίου

Θεατρική Αφήγηση – περφόρμινγκ: Μάνια Παπαδημητρίου, Τάσος Αντωνίου, Αθηνά Χατζηαθανασίου, Μάτα Καστρησίου

 

Καθολικά προσβάσιμη μουσικοθεατρική παράσταση. Θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για (Κ)κωφούς/ές και βαρήκοους/ες και ακουστική περιγραφή για τυφλούς/ες και άτομα με προβλήματα όρασης.  Με την πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

 

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

 

Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr

Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

 

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ).

 

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ