Title Image

Σίμος Ρούσσος: «Αυξήσαμε κατά 50% τον αριθμό των σχολικών καθαριστριών»

Σίμος Ρούσσος: «Αυξήσαμε κατά 50% τον αριθμό των σχολικών καθαριστριών»

Στο μεγάλο θέμα του ανοίγματος των σχολείων και στα προβλήματα που δημιουργούνται, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ\Σ «Στο Κόκκινο 105,5», την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, και το δημοσιογράφο Χρυσόστομο Λουκά.

«Δύο χρόνια μετά την πανδημία, δεν έχουν ληφθεί, ακόμα, τα κατάλληλα μέτρα, όπως η αραίωση των τμημάτων και η αύξηση του προσωπικού», επεσήμανε, τονίζοντας ότι δεν εισακούονται οι προτάσεις των δήμων από το αρμόδιο υπουργείο. «Αυξήσαμε κατά 50% τον αριθμό των καθαριστριών στα σχολεία, με μια δαπάνη που δεν πληρώνει βέβαια ο δήμαρχος από την τσέπη του, οι δημότες την πληρώνουν, αλλά είναι επιλογή της διοίκησης να ενισχύσει τον τομέα αυτό. Αυξήσαμε από 33 σε 51 τον αριθμό τους, με μια επιβάρυνση του δημοτικού προϋπολογισμού. Όλα τα σχολεία, θα έχουν τις μάσκες, τα αντισηπτικά, τη φροντίδα της καθαριότητας, τις απολυμάνσεις […] θα διασφαλίσουμε από τη δική μας την πλευρά ότι θα γίνει ό,τι μπορεί να γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Με αφαίμαξη προσωπικού ισοδυναμεί η κινητικότητα στους δήμους

Παράλληλα, υπενθύμισε το μεγάλο θέμα της αφαίμαξης προσωπικού από τους δήμους προς την κεντρική κυβέρνηση, μέσω της κινητικότητας, η οποία δημιουργεί τεράστιες δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των δημοτών.

«Αρμοδιότητα της Περιφέρειας ο καθαρισμός της Ρεματιάς»

Ερωτηθείς για το διαχρονικό πρόβλημα του καθαρισμού ρεμάτων, διευκρίνισε ότι αυτό είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, ενώ ο Δήμος έχει ήδη καθαρίσει τα πρανή και έχει ενημερώσει τις υπηρεσίες της Περιφέρεια Αττικής για την ανάγκη καθαρισμών μέσα στη Ρεματιά από τον Μάρτιο του 2021. Αποκάλυψε επίσης ότι έχει αποστείλει επιστολή προς τον περιφερειάρχη κ. Πατούλη (σημ.: από τον Ιούλιο του 2021). «Τελούμε βεβαίως εν αναμονή των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων, που έχουμε προτείνει», τόνισε εμφατικά.
Τέλος, δήλωσε, ότι έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα η προκήρυξη για την κοινωφελή εργασία μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, το οποίο αποτελεί ένα στήριγμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσθέτοντας πως, σύμφωνα με τις νέες κυβερνητικές αποφάσεις, αναλογεί μείωση προσωπικού, κατά 30% για το Χαλάνδρι, από το εν λόγω πρόγραμμα.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης: